Banana kruh
(FOTO: Shutterstock)
Najbolji banana kruh je onaj koji se radi od iznimno zrelih plodova tog tropskog žutog voća prepunog prirodne slatkoće.
Dodatnu slast postići ćete ako u smjesu dodate i nešto čokoladnih kapljica ili nasjeckane čokolade te ekstrakta vanilije.
Donosimo vam recept za bezglutenski banana kruh koji umjesto običnog brašna koristi ono bezglutensko, a koje se može kupiti u gotovo svakom supermarketu.
Sastojci za bezglutenski banana kruh:
180 g bezglutenskog brašna
150 g bijelog šećera
125 g maslaca
80 g čokoladnih kapljica
3 zrele banane
2 jaja
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
1 čajna žličica sode bikarbone
prstohvat soli
Priprema bezglutenskog banana kruha:
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Namastite kalup za pečenje kruha i stavite sa strane.
U velikoj zdjeli pomiješajte bezglutensko brašno, sodu bikarbonu i malo soli.
U drugoj zdjeli zdrobite zrele banane s vilicom, pomiješajte ih s jajima, ekstraktom vanilije, rastopljenim maslacem i šećerom.
U „mokre“ sastojke dodajte bezglutensko brašno i sve dobro promiješajte.
Na kraju ručno umiješajte čokoladne kapljice.
Prebacite dobivenu smjesu u kalup za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 40 do 50 minuta. Čačkalicom provjerite je li kruh pečen do kraja prije nego što ga izvadite iz pećnice.
Dobar tek!
izvor- Pun kufer