Pohana pileća prsa
(FOTO: Shutterstock)
Pohana piletina omiljeno je jelo u brojnim hrvatskim domaćinstvima koja se obično priprema uz dodatak jaja, brašna i krušnih mrvica.
Piletinu možete panirati i bez jaja i brašna – premažite je senfom, a potom obložite krušnim mrvicama u koje ste dodali naribani sir i nešto začina.
Ovako pripremljenu piletinu ispecite na nešto ulja u zagrijanoj tavi. Po želji meso možete termički obraditi i u fritezi na vrući zrak ili u pećnici.
Sastojci za pohana pileća prsa:
100 g krušnih mrvica
70 g senfa Dijon
20 g naribanog parmezana
4 pileća prsa malo
mljevenog kajenskog papra
biljno ulje za pečenje
Priprema pohanih pilećih prsa:
Istucite batom pileća prsa na debljinu oko jednog centimetra. U jednoj zdjelici pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan i kajenski papar.
U drugu zdjelu stavite senf. Piletinu umočite prvo u senf, a potom u krušne mrvice. U tavi zagrijte nešto ulja pa na njemu ispecite pohana pileća prsa
. Pecite otprilike sedam do 10 minuta sa svake strane dok piletina ne bude pečene do kraja, a površina mesa ne dobije hrskavu zlatno-smeđu boju.
Poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!
izvor; Pun kufer