Bez jaja i ulja: Najlakši recept za finu pohanu cvjetaču s hrskavom koricom

FOTO: Shutterstock

17.5.2023. | 08:26 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1478

Cvjetača je iznimno fleksibilno povrće koje se može pripremiti na razne načine. Dodaje se u juhe i variva, od nje se rade pirei, a pretvoriti se čak može u rižu i tijesto za pizzu.

U gastronomskim krugovima posljednjih je godina vrlo popularna pohana cvjetačakoja se kao predjelo poslužuje u brojnim restoranima.

Ovo jelo vrlo lako se priprema i u vlastitom domu, a umjesto klasičnog pohanja s jajima i bijelim brašnom, nudimo vam nešto drugačiju alternativu s brašnom od slanutka.


Sastojci za pohanu cvjetaču:


400 g svježih cvjetova cvjetače

200 g krušnih mrvica

50 g brašna od slanutka

10 žlica vode

1 žlica limetina ili limunova soka

1 čajna žličica kumina

1 čajna žličica češnjaka u prahu

Priprema pohane cvjetače: Zagrijte pećnicuna 200 Celzijevih stupnjeva. Narežite cvjetove cvjetače na komade veličine oko 1-2 centimetra. Operite ih i osušite. U jednoj zdjelici pomiješajte brašno slanutka s vodom i limetinim sokom. Posolite i popaprite po želji. Na tanjuru pomiješajte krušne mrvice s malo soli, kuminom i češnjakom u prahu. Opranu cvjetaču umočite u smjesu od brašna slanutka, a potom uvaljajte u mrvice da prekriju cijelu površinu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Tako pripremljenu cvjetaču stavite na papir za pečenje i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 30 do 40 minuta dok se povrće termički ne obradi do kraja, a omotač ne postane hrskav. U pola pečenja okrenite cvjetaču na drugu stranu. Poslužite s umakom po želji. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI