Minhenske šnicle
(FOTO: Shutterstock)
Münchner schnitzel zanimljiva jevarijacija na temu poznatog bečkog odreska.Minhenski recept traži dodatak senfa i hrena, kojima se premazuju tanki teleći odresci prije nego što se oblože brašnom, jajima i krušnim mrvicama da bi se pržili u maslacu dok ne uhvate zlatnosmeđu boju.
Umjesto teletine možete upotrijebiti i svinjetinu, a odreske poslužite s restanim krumpirom ili pireom. Nijemci katkada na tanjur stave i pokoju krišku limuna. Odlično će pasati i salata, kao i pivo. Imate li pri ruci bavarski senf, svakako ga možete isprobati u ovom jelu.
Sastojci za minhenski odrezak:
8 tankih telećih odrezaka
8 žličica senfa
8 žličica hrena
6 žlica brašna
3 jaja
2 žlice mlijeka
300 g krušnih mrvica
maslac (najbolje pročišćeni)
sol, papar
Priprema minhenskog odreska:
Odreske prema potrebi stanjite batom pa posolite i popaprite. U tanjur uspite brašno, umutite jaja s mlijekom u drugom tanjuru, a u treći stavite krušne mrvice.
Odreske s jedne strane premažite žličicom senfa pa pobrašnite, a drugu stranu premažite žličicom hrena i pobrašnite. Umočite u jaja i na kraju u krušne mrvice.
U tavi pržite meso na zagrijanom ulju ili pročišćenom maslacu nekoliko minuta sa svake strane.
Nakon prženja neka malo odleže na kuhinjskom papiru da se ocijedi masnoća.
Poslužite s restanim krumpirom ili pireom i salatom.
izvor: Pun kufer