>
Pozega
5 lip.
31°C
6 lip.
31°C
7 lip.
31°C
8 lip.
31°C
9 lip.
23°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
>
Pozega
5 lip.
31°C
6 lip.
31°C
7 lip.
31°C
8 lip.
31°C
9 lip.
23°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Carski recept za kockice svinjetine u tamnom umaku s rižom

Umak od svinjetine s rižom
(FOTO: Shutterstock)

10.2.2024. | 08:48 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2017

Tajvanska pirjana riža sa svinjetinom, ili Lu Rou Fan, popularan je specijalitet koji ondje diljem zemlje možete pronaći na uličnim štandovima, a priprema se i u restoranima, kao i kod kuće.

Kockice svinjske potrbušine pirjaju se u pikantnom umaku dok ne omekšaju, a često poslužuju s kuhanim jajima i korijandrom.

Sastojci za pirjanu svinjetinu s rižom:


900 g svinjske potrbušine
150 g gljiva shiitake
1 žlica šećera
60 ml Shaoxing rižina vina
60 ml sojina umaka s manje soli
2 žlice običnog sojina umaka
470 ml vode
3 ljutike
1 žličica mješavine začina Five spice
½ žličice bijelog papra
5 češnja češnjaka


Za posluživanje:

4 tvrdo kuhana jaja prema želji
kuhana riža
korijandar ili peršin

Priprema pirjane svinjetine s rižom:

Meso izrežite na trake debele oko dva i pol centimetra pa zatim narežite na kockice. Nasjeckajte gljive Nasjeckajte češnjak i ljutiku.

Ljutiku pržite u tavi pet do deset minuta, miješajući.

Zagrijte žlicu ulja u woku ili tavi debelog dna na srednje jakoj vatri. meso i pržite ga dok ne porumeni. Dodajte češnjak i šećer pa pirjajte dok se šećer ne rastopi.

Dodajte običan i manje slani umak od soje, rižino vino, gljive, začine, prženu ljutiku i oguljena tvrdo kuhana jaja (ako koristite). Dodajte vodu dok meso potpuno ne bude pokriveno i pustite da prokuha.

Nakon što tekućina proključa, djelomično poklopite poklopcem i smanjite vatru. Pirjajte oko jedan sat ili dok svinjetina ne omekša.

Tekućina bi trebala biti karamelizirana i ljepljiva, ali ako ima viška tekućine, pojačajte vatru i pustite da se umak reducira, povremeno miješajući da ne zagori.

Poslužite s rižom, kuhanim jajima i nasjeckanim peršinom ili korijandrom.

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
UMAK
SVINJETINA
RIŽA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI