1.5.2018. | 08:48
zadovoljna.hr
Pregleda: 3759
Cheesecake u teglici
(FOTO: zadovoljna.hr)
Napokon je stiglo lijepo vrijeme i vjerujem da se većina vas veseli boravku u prirodi koliko i ja. Iako se čini da smo proljeće odmah preskočili i zakoračili u ljeto, uvijek se možete smjestiti pod hladovinu nekog drva i napraviti piknik.
Možda će vam piknik dobro doći kao ideja za prvomajski boravak u prirodi. Neku košaru ili ceker sigurno imate kod kuće, u njoj možete nositi stvari. A za hranu bi bilo najbolje uzeti neku rashladnu torbu i ubaciti onaj smrznuti uložak. Hranu sam skroz pojednostavila, a opet bilo je jako ukusno i simpatično.
Guštanje ne bi bilo potpuno bez deserta i zato je tu moj cheesecake u teglici. Ovaj recept sam kombinirala sama, a dragi je zaključio da mu je ovo najbolji cheesecake okus do sada. Svakako probajte! Jako je jednostavno, ne peče se i preukusno je.
Sastojci (za 6 teglica):
- 200 grama keksa po želji
- -60 grama maslaca
- 350 grama Philadelphia sira
- 350 mililitara vrhnja za šlag
- 3 žlice meda
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Postupak:
1. Kekse usitnite i pomiješajte s otopljenim maslacem. U svaku teglicu stavite 2 žlice smjese i utisnite te stavite na hlađenje.
2. Mikserom dobro promiješajte sir s medom i vanilijom. U drugoj posudi izradite vrhnje u šlag te spojite obje smjese. Napunite teglice te na vrh stavite voće po želji.
Svu hranu sam pakirala u plastične posudice, a servirala na drvenim daskama. Taj korak možete i preskočiti, jer je jednako ukusno i iz posudica. Ponesite si tanjure, salvete i slamke. I nikako nemojte zaboraviti vreću za smeće, kako ništa ne bi ostalo u prirodi.
Ponesite loptu i rekete za badminton, ako idete s društvom. A nemojte zaboraviti ni sprej protiv komaraca, dobro će vam doći.
Više recepata Matee Halilović te inspiracije za uživanje u sitnicama pronađite na blogu "Little things by Matea", a posjetite je i na službenoj Facebook stranici te Instagram profilu.