Damir Pavković: Gospoda nisu dala da se kopaju jarci zbog čempresa

DVD Trenkovo
(FOTO: Mladen Mirković)

23.07.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 21003

Prije nekoliko dana pisali smo o problematici mještana u Ulici Vladimira Nazora u Trenkovu koji žive u nemogućim uvjetima zbog mjesta za odlaganje konjskog stajskog gnojiva koje drži Damir Pavković, poznati uzgajatelj konja.

Njegov susjed koji živi preko puta ulice, Dalibor Banović tom prilikom požalio se kako je smrad nepodnošljiv, a u kišno vrijeme im konjske fekalije plave podrum. Donisimo drugu stranu priče od samog gospodina Pavkovića.

Priča će dobiti svoj sretan kraj jer već se radi na odvozu konjskog izmeta. Poljoprivredno-prehrambeni kombinat Kutjevo izvezao je četiri prikolice, a nastavit će u ponedjeljak jer Damir nije htio pokvariti susjedove svatove.






Kriv sam zbog đubrenika i od toga ne bježim. Ljude sam zovem već dvije- tri godine da to odvezu, međutim nitko nije došao. Očigledno je da se nakupila povelika hrpa i ne mogu reći da susjedi ne osjete neugodan miris, pogotovo susjedi koji žive do nas, a ne oni koji su ovo dali na 034 portal – rekao je Damir Pavković.




Damir kaže kako do cijele medijske pozornosti nije trebalo doći jer su kako kaže kao susjedi, mogli reći svoje tegobe njemu, a ne blatiti Općinu Velika koja im je puno financijski pomogla kad su bile elementarne nepogode. To se sve kaže može provjeriti kao i podatak koliko novaca je dobio on za istu tu elementarnu nepogodu.

- Nikada od Općine nisam išao tražiti nikakvu pomoć. Hrvatski sam branitelj i nas šestero živimo od 2490 kn mjesečno, koliko iznosi moja mirovina plus dječiji doplatka. Bavim se konjima jer mi je to u duši, od malena se bavim konjima jer je pokojni otac nabavio jednog kada mi je bilo svega sedam godina. Oni koji me poznaju, znaju gdje sam sve išao s konjima, od državnih izložbi do mjesnih događanja. Žao mi je što se ovaj problem odvio na ovakav način zbog općine koja im je uvijek izlazila u susret.

Obavijestili su ga da će nakon godišnjih odmora doći i Nova TV za emisiju Provjereno i istražiti slučaj. Damir se zahvalio Općini Velika koja im je uvijek izlazila u susret, DVD-u Trenkovo i Ivici Potočancu koji će mu učiniti uslugu da se đubre odveze.

- Prije par godina su se trebali kopati jarci pa gospoda nisu dala zbog svojih čempresa. Ovoga puta ja neću dopustiti da se to dogodi, kopat će se jarci od šest metara i s jedne i s druge strane ceste jer je to sve državno. Oni ne mogu zabraniti da se jarak kopa jer su zauzeli bankinu na državnom vlasništvu. Moja kuća je najstarija u ovoj ulici a oni su jako dobro znali gdje dolaze graditi kuću – dodao je Pavković.

Nešto za reći je imao i susjed obitelji Banović Franjo Lauter koji ima parcelu odmah iznad njih.

- Nema se što govoriti, prije deset godina sam im rekao da prokopaju kanal odande i puste u moju njivu pored međe jer je to đubrenica koja ne škodi zemlji. A što oni žele, ja ne znam, to su za mene budalaštine i kažem to otvoreno – rekao je Franjo Lauter..




Nakon odvoza četiri prikolice ulicu su očistili članovi DVD-a Trenkovo.

- Došli smo na poziv našeg sumještanina koji nas je zvao da dođemo oprati ulicu zbog izljeva stajskog gnoja, isto tako ćemo odraditi svoj dio posla (pranje ulice) svaki put kad se gnojivo bude vozilo jer smo dužni izaći na takve pozive - rekao je Robert Karas predsjednik DVD-a Trenkovo.







Susjed koji ima njivu preko puta Damirovog imanja kako smo već naveli voljan je dopustiti da prokopa kanal do njegove njive, kako bi se spriječilo prodiranje tekućih fekalija u podrum susjeda, Banovića.

Znali su gdje prave kuću. Nitko nije kriv što je situacija ovakva, općina je napravila koliko je mogla, no brdo je iza i teško je spriječiti ovakve situacije, pogotovo nakon obilnih padalina. Ja ću se potruditi ograditi betonom gnojivo pa ćemo vidjeti što će onda smetati, moje gnojivo ili samo voda koja im ulazi u podrum nakon obilnih kiša – dodao je Damir Pavković.

Posjeduje septičku jamu i ispumpava ju mjesečno dva puta. Tlo je takvo da zahtjeva češće ispumpavanje jer je brdo iza kuće i nakon kiša ju mora očistiti..




Od ponedjeljka gnojivo će se nastaviti izvoziti, a vatrogasci će oprati ulicu da ne bi bilo smrada.

- Evo, pogledajte kako se kod mene djeca igraju svaki dan i stvarno više ne znam tko tu kome mulja kada kaže da se njihova djeca ne mogu igrati. Možete provjeriti u selu od suseljana tko sam ja, Damir Pavković, a tko su ovi koji su me tužili i dali u novine. Nemam se čega bojati i kad dođe Provjereno, sve će se ispitati jer ja ništa ne skrivam, onda ćemo jednom zauvijek završiti s ovim – rekao je Damir.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI