Gotovo za pola sata: Recept za meksički pijani grah sa hrskavom slaninom koji super ide uz roštilj

FOTO: Shutterstock

4.7.2023. | 09:05 | Punkufer.dnevnik.jr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2410

Frijoles borrachosili pijani grah, omiljeni je meksički specijalitet koji se priprema s tamnim pivom,a slast mu daje i hrskava slanina. Alkohol će tijekom kuhanja ispariti, ali će ostati puni okus. Ne zaboravite dodati i žlicu svježe cijeđenog soka limete, a ako je nemate pri ruci poslužit će i limun. Umjesto sjeckanog korijandra možete koristiti i peršin.

Sastojci za pijani grah:

150 g slanine


1 mali luk


1 ljuta papričica

4 češnja češnjaka

330 ml tamnog piva

1400 g kuhanog graha (4 limenke od 350 g)

1 žlica smeđeg šećera

1 žličica origana

1 žličica čilija

1 žličica soli

1/2 žličice kumina

1 žlica soka limete

2-3 žlice sjeckanog korijandra

Priprema pijanog graha: Nasjeckajte slaninu, luk i ljutu papričicu, a češnjak protisnite. Slaninu popržite dok ne bude hrskava pa je izvadite šupljikavom žlicom. Sačuvajte žlicu masnoće pa na njoj popržite luk i ljutu papričicu. Dodajte češnjak pa pržite minutu do dvije. Ulijte pivo i dodajte grah, šećer, origano, čili, sol i kumin pa promiješajte i pojačajte vatru. Kad prokuha smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta. Poslužite preliveno sokom limete i posipajte slaninom i korijandrom.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI