Često su gladni: ¨Nemamo TV signala, a HRT nas je ovršio za 30.000 kuna¨

Marica Stančin
(FOTO: Filip Škrga)

30.07.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 14525

Banka od nas potražuje 53.000 kuna. Dugujemo za struju, vodu i pretplatu za televiziju. Stigla nam je ovrha od HRT-a za 30.000 kuna dugovanja, a primanja su nam 2.000 kuna, pričaju razočarani supružnici Stančin iz Orljavca.

Marica i Ranko nalaze se, prema njihovim riječima, u bezizlaznoj situaciji, a najgore im pada što nemaju novca niti za osnovne prehrambene namirnice. Iako nemaju televizijskog signala redovito im stižu uplatnice za pretplatu, ali ih ne plaćaju. Televizor im stoji neiskorišten u dnevnom boravku kuće na broju 42 u sporednoj ulici. Ne žele ga uključivati jer je signal loš, a slika gotovo negledljiva.







– Svaki mjesec banka nam od mirovine uzme 700 kuna za otplatu kredita. Preživljavamo s 1.300 kuna. Krpamo kraj s krajem i razmišljamo o najgoremu jer ne vidimo drugog izlaza. Nitko nas ne želi saslušati – očajno pričaju supružnici.

Tvrde da su danima gladni, a tu i tamo nađu nešto za pojesti u šumi. U banci su tražili reprogram kredita što im je i odobreno uz uvjet da u mjesec dana vrate glavnicu u iznosu od 35.000 kuna. Kako taj novac nemaju i ne mogu ga skupiti odbili su to.



– Možda će društvo ili neka od institucija mariti za nas kad nas pronađu u zagrljaju. Ovo nije život kakav bi itko od nas trebao voditi. Banka nas je poslala u drugu banku da od njih tražimo novi kredit kako bismo vratili stari i još dublje se zakopali – zaključio je par.

Svi koji žele pomoći ovoj obitelji mogu to učiniti pozivom na broj mobitela 091 400 3485.

Nedugo nakon objave teksta objavljen je i pravilnik po kojemu će HRT otpisivati dugove pretplatnicima koji su u postupku ovrhe.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI