Pleternica sve više postaje gradom

Uređenje parka u Pleternici
(FOTO: F.M.)

14.09.2017. | F. Memedović
Pregleda: 11501

Ovih dana primjetno je da se užurbano  radi na svim radilištima i gradilištima u Pleternici.




Kraju se privode završni radovi u pleterničkom parku gdje je prema viđenom još potrebno postaviti rasvjetne stupove i klupe uz popločane staze u parku, za što su pozicije već pripremljene te sijanje trave gdje je trenutno nema. Ukupna obnova parka stoji oko 750 tisuća kuna a financira ju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.






Radi se i na susjednom gradilištu gdje se obnavlja i uređuje stara kino dvorana čija je obnova najavljena u veljači ove godine, a ukupna vrijednost obnove je oko 20 mlijuna kuna.




Radovi na poznatoj pleterničkoj brani, iako  dobrano oduženi, također se odvijajaju u vrlo povoljnim uvjetima niskog vodostaja Orljave i za očekivati je da će do visokih voda biti privedeni kraju. Vrijednost ovog projekta je 12 milijuna kuna.




Nedavno su otvoreni i radovi za uređenje središnjeg pleterničkog trga, Trga bećarca, vrijedni 17,5 milijuna kuna, koji će Pleternici  dati nove vizure i sadržaje i činiti je posebnim i prepoznatljivim mjestom u Slavoniji. Najava o izgradnji drugog poduzetničkog inkubatora u Pleternici, za kojeg su sredstva osigurana, novi je zamah gospodastvu ovog kraja i vjera u bolje sutra.




Zasluge za ovakav razvoj grada Pleternice zasigurno pripadaju Upravi grada na čelu s vrlo agilnom gradonačelnicom, gospođom Antonijom Jozić, koja uz dosta niski izvorni proračun ovoga grada vrlo uspješno sa svojim suradnicima namiče sredstva iz svih mogućih izvora, od EU fondova pa do državnih ministarstava.

Razvoj samo Pleternice, kao urbanog i aministrativnog središta, neće biti dovoljan za ukupan razvoj pleterničkog kraja ako se i u ostalim naseljima više ne poradi na infrastrukturnim objektima i sadržajima koji su od životnog značenja stanovništvu tih naselja. Svjesni su toga i u gradu Pleternici, za očekivati je da se nakon sređenja i uređena Pleternica žešće i brže  krene u stvaranje ugodnijih i udobnijh uvjeta življenja i u selima i naseljima, kojima je Pleternica upravno središte.

Tekst i foto: Franjo Memedović





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI