Vraća li se Franjo?

Franjo Lucić u prvom redu na Aurea Festu, 1.9.2017.
(FOTO: 034 Portal)

03.09.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 14446

Došla je nedjelja i kraj Aurea Festa, temperature padaju, moglo bi se već početi paliti grijanje. Moram priznati da nam nedostaju Neferovićevi biseri jer smo u nedostatku tema, morao sam dobro razmisliti od današnjoj temi.




Prateći događaje ovih dana na svim požeškim portalima i razmišljajući o situaciji gospodina Lucića, primijetih da se Lucić u javnosti pojavljuje na svim važnim događajima te je na svim fotkama u prvom redu. Sjetih se tako one zbrke od prije nekoliko tjedana gdje je gospodin Lucić na veliko davao svoju ostavku i tako dalje...






Nekako me to podsjetilo na zbrku oko ministra Krstičevića od prije također nekoliko tjedana i situaciju "dajem/ne dajem" ostavku jer nakon te "neopozive ostavke" ipak se ništa nije dogodilo- on je i dalje ministar obrane i sve je otišlo u zaborav.


Sličan ili možda čak i bolji slučaj je definitivno slučaj HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića jer on čak nije ni dao "neopozivu ostavku" nego samo "ostavku" koju, u Franjinom slučaju, nitko nije prihvatio (niti Zagreb niti županijski odbor), baš nitko na to službeno nije reagirao. Možda misle da je to impulzivna ostavka, s obzirom na to da je Lucić poznat po toj karakternoj osobini.

S pravom se pitamo, što sad? Ako ostavka nije prihvaćena, ostaje li sve po starom!?




Vjerujemo da će u tom slučaju čelnici HDZ-a u županiji dobro proslaviti, okretati janjce, bikove i ostale životinje na ražnju u tu čast.

Šalu na stranu, zašto bi Franjo Lucić uopće i dao ostavku!? Zbog jadnih 3500 kuna što provjereno nije mito jer zakon ne predviđa mito novinara, mi smo već svi ionako kupljeni od jedne ili druge strane i tako to u svijetu funkcionira.

Ostale činjenice je Lucić u svom demantiju čak i dobro objasnio, osim onog dijela gdje se malo zeznuo s članstvom u HDZ-u od 1990. godine, no taj je dio gospodin Englman s pravom ispravio. Iako sam mišljenja da svatko može biti dobar Hrvat ili HDZ-ovac a da ne upisuje svoje ime u plavu knjigu utemeljitelja, koja se čuva na tajnom mjestu, državnom "svetištu" u Zagrebu.




Ma ne sekirajte se, Franjo, nije bitno je li od 1990., 1991., 1992. ili 1995. godine, ja vjerujem da ste vi baš pravi HDZ-ovac bez ikakve sumnje- a to ste svojim radom u zadnjih 20-ak godina dokazali, što je i sam narod prepoznao.

Ostali razlozi su stvarno stara, hladna kava... Nikakvi! Pravosuđe Lucića nikad nije osudilo, očito s pravom, i zašto bi on onda bez razloga dao ostavku!? Osuđeni ne daju ostavke, oni se ne miču iz svojih fotelja. A zašto se onda ne bi i Franjo Lucić predomislio? Vjerujem da je ona ostavka bila impulzivna i kad malo bolje razmislite, nema razloga za nju.

Gledajući na situaciju u našoj županiji i drugog titana, vječnog SDP-ovca Zdravka Ronka, koji bi doista imao razloga za ostavku nakon niza izgubljenih izbora i vođenja stranke u imaginaciju jer SDP u ovoj županiji kao da ne postoji, HDZ je pod vodstvom Franje Lucića procvao, nikad bolje rezultate nije imao u našoj županiji. Pa tko je onda ovdje lud!?? Onaj koji ima odlične rezultate i daje ostavku ili onaj koji ima niz katastrofalnih i dalje grije svoju fotelju? Ovog drugog dragi Bog iz te fotelje ne može istjerati, pa zašto bi Lucić bio lud da nakon gotovo najboljih izbornih rezultata u Hrvatskoj daje ostavku, mislim stvarno!




Dragi čitatelji, evo završit ću ovaj nedjeljni članak sa zaključkom... Niti je Franjo Lucić otišao niti ima razlog za to (gledajući s njegovog stajališta, naravno). Misleći na veliku radost HDZ-ovaca, posebno županijskog odbora, ovaj Lucićev uspjeh svakako treba proslaviti stoga predlažem da se večeras, na završnoj manifestaciji Aurea Festa, uhvate za ruke i povedu jedno-dva-tri slavonska kola i zapjevaju koji bećarac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI