Odgođena nagodba u ZRC-u, investitor će čekati još mjesec dana

Lipički bazeni dio su ZRC-a
(FOTO: Mario Barać)

30.09.2013. | Mario Barać
Pregleda: 7743

Na ročištu predstečajne nagodbe nad dužnikom Zdravstveno rekreacijskim centrom Lipik u Zagrebu trebalo se glasati o izmijenjenom planu restruktuiranja ove tvrtke. No nije.

Razlog je što je Jasminka Stričević, direktorica ZRC-a od Nagodbenog vijeća ponovno zatražila odgodu, što nam je potvrdila i u priopćenju koje je poslala mailom.

„Zbog nesporazuma na relaciji investitor – Ministarstvo financija RH, jedini način da se ne izgubi ponuda investitora, a znamo kako ih je teško dovesti u Hrvatsku, je bila zakonska mogućnost produženja roka za koji se nadamo da neće biti u potpunosti iskorišten. Investitor se javio ministru Liniću, potvrdio ponovno svoju ponudu koja je okosnica Plana financijskog restruktuiranja ZRC-a Lipik d.d., kao i ulaganje u ZRC i ostale podprojekte u Lipiku. Naglasio je da njihova ponuda vrijedi do kraja listopada 2013. godine. Očekujemo da će se ubrzati cijeli proces i okončati na zadovoljstvo ZRC-a, Lipika i Republike Hrvatske", piše u priopćenju koje potpisuje direktorica Stričević.


Doznajemo pak da na održanom ročištu nije bilo predstavnika Ministarstva financija. Suzana Budišćak Kupčinec, predsjednica Nagodbenog vijeća bi odluku o eventualnoj odgodi trebala donijeti kroz nekoliko dana, a ukoliko direktorica dobije 30 dana odgode, bit će to zadnji zakonski rok u kojem se moraju riješiti sve nesuglasice jer, ukoliko ni nakon 30 dana ne bude postignuto rješenje, ZRC-u slijedi stečaj.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI