Raskol u požeškom HDSSB-u, Rašić suspendiran

Dražen Đurović, Miro Rašić i Pavo Kudrić
(FOTO: Mario Nakić)

18.06.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 12757

Burna rasprava vodila se na večerašnjem sastanku u prostoriji požeškog HDSSB-a. Sve je kulminiralo kada je Miro Rašić, dosadašnji predsjednik Gradskog odbora prosvjedno napustio sastanak, a veći dio nazočnih je pošao za njim.

Danas je, naime, stigla odluka središnjice HDSSB-a iz Osijeka o Rašićevoj suspenziji na stranačka prava i dužnosti. U odluci, koju potpisuje predsjednik stranke Vladimir Šišljagić, stoji kako je Sud časti HDSSB-a procijenio da je Rašić svojim djelovanjem bitno naštetio ugledu i interesima HDSSB-a. O čemu se zapravo radi nitko nije znao reći, a Rašić i njegovi kolege tvrde da je to politička odluka za koju je u Osijeku lobirao predsjednik požeško-slavonskog HDSSB-a Dražen Đurović.

Čini se da je Rašićev najveći "grijeh" bila odluka Gradskog odbora o suradnji u Gradskom vijeću grada Požege.


- Gradski odbor je demokratskim glasanjem donio odluku kako ćemo u Gradskom vijeću ići u blok s Nezavisnom listom Nine Smolčića te da ćemo poduprijeti formiranje vlasti s HDZ-om. Međutim, trpimo pritiske iz vrha stranke, oni traže da mi opstruiramo sjednice požeškog Gradskog vijeća i Županijske skupštine - rekao je Rašić i dodaje kako ne namjerava dati stranci svoj mandat u Gradskom vijeću. Bio je jako oštar prema Đuroviću:


- Objasnite ljudima sve što se priča već mjesecima, o svim zakulisnim igrama. Što ste radili na kavi s Cesarikom dan prije prvog kruga izbora, a onda na kavi s Ronkom na dan drugog kruga izbora? Kakvu to poruku šalje biračima? - pitao je Rašić Đurovića prije nego li je napustio raspravu.

Rašićev zamjenik u Gradskom odboru Pavo Kudrić također je puno toga zamjerio predsjedniku ŽO. Optužio je Đurovića za trošenje novca za kampanju ponajviše za vlastitu promociju na prošlim izborima.

- Zašto Miro Rašić, kandidat za gradonačelnika glavnoga grada županije, nije dobio nijednu radijsku reklamu, nijedan jumbo plakat, nijedan članak u novinama?

Dražen Đurović nije bio raspoložen za davanje izjava, rekao je da sve piše u odluci o Rašićevoj suspenziji iz stranke.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI