Pokreće se studij turističkog menadžmenta u Pakracu

Poduzetnički inkubator u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

05.09.2012. | Mario Barać
Pregleda: 8067

Pakrac bi već sljedećeg mjeseca trebao dobiti novu visokoobrazovnu ustanovu i to izvanredni stručni studij ekonomije – smjer menadžment u turizmu koji pokreće Visoka poslovna škola s pravom javnosti iz Višnjana (Poreč) u suradnji s pakračkom podružnicom Pučkog otvorenog učilišta Obris Požega.

Nastava bi trebala započeti 4. listopada za polaznike početne tri godine (6 semestara) kojim bi osobe sa završenom srednjom školom stekle zvanje prvoostupnika, te za sada već završene prvostupnike, u dodiplomskom dvogodišnjem studiju nakon kojeg bi stekle zvanje stručni specijalist ekonomije (spec. oec.).

Natječaji za upis studenata su objavljeni 3. rujna  na internetskim stranicama Visoke škole i Obrisa, a rok za podnošenje prijava je 29. rujna. Za studiranje u prvoj godinu predviđen je upis 60 budućih studenata, a za diplomski stručni studij 40 studenata. Školarina je 15.500 kuna godišnje s dodatnih  tisuću kuna prilikom upisa, odnosno 6.000 kuna za završni ispit.


S obzirom da se za sada radi samo o izvanrednom studiju, nastava će se u Pakracu održavati vikendom u informatičkoj učionici i kongresnoj dvorani Poduzetničkog centra Pakrac. Visoka poslovna škola Višnjan djeluje od 2005. godine, od 2009. školuje studente i na dodiplomskom studiju, a osim u Višnjanu imaju organiziran studij još u Rijeci, Zaboku, Slavonskom Brodu i Vinkovcima. 



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI