Koncesija za gradski prijevoz ipak ide Slavonija busu

Gradski prijevoz - ilustracija
(FOTO: Pozega.hr)

14.09.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 12880

Iako je Gradsko vijeće Požege nedavno donijelo odluku o prihvaćanju ponude požeške tvrtke APP za dodjelu koncesije za linijski prijevoz na području Požege i prigradskih naselja, pred vijećnicima će se naći prijedlog kojim se ista ponuda odbija, a prihvaća ponuda Slavonija busa iz Velike Kopanice.

Na provedenom javnom natječaju pristigle su dvije ponude: APP i Slavonija bus. Iako je Slavonija bus nudio više nego dvostruko veći iznos od APP-a, Stručno povjerenstvo Grada Požege je odbilo njihovu ponudu uz obrazloženje da nije dokazao traženu sposobnost te je prihvatilo ponudu APP-a kao potpunu i prikladnu, a Gradsko vijeće je takvu odluku potvrdilo.

Iz Slavonija busa žalili su se Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave koja je žalbu prihvatila i postupak vratila Gradu Požegi na ponovno razmatranje. Stručna služba, ista ona koja je prvo prihvatila ponudu APP-a i odbila Slavonija bus, ovaj put odbija ponudu APP-a jer nisu dokazali svoju sposobnost, a prihvaća ponudu Slavonija busa koja je sada ipak potpuna i prihvatljiva.


Na taj način je država, zapravo, natjerala Grad Požegu da više uprihoduje od javnog prijevoza. Umjesto 73.200 kuna godišnje, koliko je nudio APP, Grad će, ukoliko ova odluka bude potvrđena na sjednici Gradskog vijeća i prođe žalbeni postupak, prihodovati 193.212 kuna godišnje po ponudi Slavonija busa. Koncesija se dobiva na pet godina.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI