Maraton za oboljelog prijatelja: Preumoran, ali nema predaje!

Filip Turk je na ultra maratonu od Samobora do Dubrovnika stao i u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

10.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 12836

Višegodišnji prvak Hrvatske u brdskom biciklizmu, 20-godišnji Filip Turk iz Samobora odlučio se na nesebičan i hvalevrijedan pothvat kako bi pomogao svome prijatelju i sugrađaninu Morenu Gollneru koji boluje od teške bolesti. Filip će prijeći cijelu Hrvatsku isključivo trčeći i vozeći bicikl te u svakom gradu ukazivati na problem svoga prijatelja s nadom da će se naći što više donatora i novca potrebnog za njegovo liječenje. Danas se, na putu između Osijeka i Petrinje, nakratko zaustavio u Požegi.

- Krenuo sam iz Samobora prije tri dana. Prvu etapu Samobor - Bjelovar - Slatina - Osijek prešao sam najvećim dijelom trčeći, a manjim dijelom staze sam vozio bicikl. Trudim se u svakom gradu ukazati na Morenovu situaciju. On boluje od zloćudnog tumora na mozgu i potreban mu je novac za liječenje. U Samoboru se organiziraju koncerti, a ja sam odlučio na ovaj način sudjelovati u toj humanitarnoj akciji. Nije lako, već sam sada izmoren, ali moram uspjeti. U Požegi sam samo usput, na putu za Petrinju, a onda preko Knina biciklom do Dubrovnika. U srijedu navečer trebao bih stići u Dubrovnik - ispričao je Filip u razgovoru za 034portal.

Putem od Samobora preko Osijeka i Petrinje do Dubrovnika Filipu pomažu prijatelji, biciklisti iz cijele zemlje. Tako mu na putu kod Požege potporu pruža Marijan Crnjac u ime BBK Požega, koji je također nedavno vozio biciklistički maraton od Požege do Dubrovnika.


Filip poziva sve ljude i organizacije koje žele pomoći njegovom prijatelju da uplate svoje dobrovoljne priloge na žiroračun u Privrednoj banci broj 2340009 3101859645 (Moreno Gollner).




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI