Nezaposleni, navalite: Država zapošljava šakom i kapom!

Zapošljavanje - ilustrativna fotografija
(FOTO: PIXSELL)

11.09.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 12139

Broj registriranih nezaposlenih osoba na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnoj službi Požega i dalje blago raste sukladno statistici na državnoj razini. Tako je krajem kolovoza u našoj županiji bilo registrirano 6.028 nezaposlenih osoba, što je porast nezaposlenosti za 1 posto u odnosu na prethodni mjesec i 7 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

104 slobodna radna mjesta, 71 u javnom sektoru

U isto vrijeme bilježimo prilično veliku ponudu poslova na burzi rada, znatno veću nego što je uobičajeno. Trenutačno su na požeškom HZZ-u objavljena 104 slobodna radna mjesta, od kojih čak 71 u javnom sektoru.


Među poslodavcima koji traže nove radnike prednjači Glazbena škola Požega, koja je oglasila 31 slobodno mjesto uglavnom za profesore instrumenata u Požegi, Pleternici i Kutjevu. Ostale osnovne škole s područja cijele županije zajedno s Katoličkom klasičnom gimnazijom traže ukupno 20 djelatnika. Ministarstvo pravosuđa traži 13 djelatnika, a Državna geodetska uprava četiri. Ministarstvo kulture zapošljava jednog novog djelatnika u Konzervatorskom odjelu Požega, Poduzetnički centar Pakrac traži ekonomista, a OŽB Požega jednu medicinsku sestru.


U privatnom sektoru najviše radnih mjesta oglasila je Presoflex gradnja, koja traži ukupno 11 radnika različitih građevinskih profila. Grawe i dalje traži više financijskih savjetnika, a još su traženi šumski radnici, konobari, fasaderi i telefonski prodavači.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI