>
Pozega
4 srp.
35°C
5 srp.
30°C
6 srp.
33°C
7 srp.
32°C
8 srp.
27°C
9 srp.
24°C
10 srp.
25°C
>
Pozega
4 srp.
35°C
5 srp.
30°C
6 srp.
33°C
7 srp.
32°C
8 srp.
27°C
9 srp.
24°C
10 srp.
25°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

IZ AMERIČKE KUHANJE: Popcorn piletina


(FOTO: Shutterstock)

29.9.2022. | 10:51 | Index recepti
IZVOR: Index recepti
Pregleda: 1304

Ova jednostavna pohana piletina je hrskava izvana, a sočna iznutra. Možete ju pripremati u pećnici, tavi ili fritezi.

Popcorn piletina

Priprema
 
Sastojci:


600 g pilećih prsa


2 jaja

60 ml  mlijeka

130 g višenamjenskog brašna

180 g kukuruznih pahuljica, zdrobljenih

½ žličice soli

½ žličice svježe mljevenog papra

½ žličice češnjaka u prahu

¼ žličice slatke mljevene paprike

Priprema:

Narežite piletinu

Pileća prsa očistite od žilica i nečistoća te ih razrežite na manje kockice.

Pobrašnite piletinu

Stavite komade piletine u zdjelu i dodajte brašno. Izmješajte tako da su komadići piletine potpuno prekriveni brašnom. Stavite na stranu.

Pomiješajte mlijeko i jaja

U čistu plitku zdjelu ili duboki tanjur dodajte jaja, mlijeko, sol i papar, češnjak u prahu i mljevenu papriku. Promiješajte da se sjedini i stavite na stranu. U drugoj plitkoj zdjeli pripremite zdrobljene kukuruzne pahuljice.

Pripremite piletinu za pohanje

Svaki komad pobrašnjene piletine umočite u smjesu s jajima, a zatim u kukuruzne pahuljice, nježno utiskujući smjesu kukuruznih pahuljica u piletinu.

Ispecite u pećnici

Stavite piletinu na lim obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 200°C. Okrenite piletinu i pecite još 7-8 minuta ili dok ne bude pečena.

Pržite u tavi

Zagrijte veću količinu ulja u tavi s debljim dnom. Kad se ulje dobro zagrije, u serijama pržite piletinu tako da ju spuštate u ulje i pržite. Ukoliko su komadići piletine cijeli uronjeni u ulje, pecite ih 3-4 minute, ukoliko su uronjeni u ulje samo do pola i potrebno ih je okretati, pecite ih 3-4 minute sa svake strane. Izvadite na tanjur obložen papirnatim ručnikom.

Poslužite

Poslužite toplo uz BBQ umak, ranch, senf s medom ili neki drugi umak.

(IZVOR: www.recepti.index.hr)
 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Planirate li ove godine na godišnji odmor na more?
1. Ne, ne planiram - 36,96%
2. Da, planiram - 33,45%
3. Ne znam - 29,59%
Ukupno glasova: 855
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI