Kremasta fantazija: Recept za Mileram tortu sa šumskim voćem

Milleram torta
(FOTO: Nataša Pralica)

1.4.2023. | 10:15 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 4435

Možda ste je radili sami, a možda se na vašem tanjuru našla na nekim proslavama. U svakom slučaju, Mileram torta jedna je od onih koja oduševljava, a ako ste i sami planirali iznenaditi vaše najdraže ovom slasticom, u nastavku vam donosimo recept Nataše Pralice.

Na svom blogu Nataša je objavila recept za Mileram tortu sa šumskim voćem, a kao njezinu veliku prednost istaknula je činjenicu da se pripremljene smjese odmah spoje i zajedno peku pa nakon hlađenja morate samo staviti preljev i torta je gotova.

Evo i recepta.


Mileram torta - sastojci:


TIJESTO:

250 grama brašna
100 grama šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
80 grama margarina ili maslaca
1 jaje

KREMA:

500 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
200 grama šećera
800 grama milerama

OSTALO:

koristite voće po želji (Nataša je koristila 500 grama smrznutog šumskog voća koje nije odmrzavala)
1 preljev za tortu
malo šlaga za dekoraciju
po želji voćkice za dekoraciju sa šlagom

Mileram torta - priprema:

U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje te sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u hladnjak.

Tijesto razvaljajte na masnom papiru. Tijesto prenesite u kalup (26 cm) koji ste prethodno premazali uljem i pobrašnili (i dno i bočne stranice). Pažljivo postavite tijesto, ali ako negdje i pukne lako ćete ga popraviti prstima. Višak koji ostane viriti iznad obruča odrežite.

Puding i šećer umutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto. Čim skinete s vatre dodajte mileram i sjedinite. Smjesu odmah izlijte u pripremljeni kalup s tijestom.

Odmah možete složiti i željeno voće.

Tortu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta. Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice. Odmah ga možete preliti preko torte i zatim je staviti u hladnjak.

Tortu ostavite u hladnjaku preko noći, a idući dan polako pomoću noža odvojite bočne stranice obruča.

Pomoću što veće lopatice za kolače prenesite tortu na pladanj. Napravite to polako i neće pucati.

izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
DESERT
TORTA
MILERAM
VOĆE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI