>
New York City
21 Jun
30°C
22 Jun
35°C
23 Jun
38°C
24 Jun
39°C
25 Jun
37°C
26 Jun
31°C
27 Jun
26°C
>
New York City
21 Jun
30°C
22 Jun
35°C
23 Jun
38°C
24 Jun
39°C
25 Jun
37°C
26 Jun
31°C
27 Jun
26°C
Weather Data Source: 30 tage wettervorhersage

Lisnato s gljivama: Recept za slasno jelo koje će postati omiljeni ručak ili večera

Lisnato punjeno gljivama
(FOTO: Shutterstock)

19.12.2023. | 08:57 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2193

Lisnato tijesto može se napuniti različitim namirnicama. U Hrvatskoj su popularne kombinacije sa šunkom i sirom ili različitim vrstama mesa, no ukusno jelo može se složiti i s namirnicama biljnog porijekla.

Lisnato tijesto napunite kombinacijom gljiva i kuhane leće te ispecite u pećnici, pa poslužite za ručak uz pire od krumpira neki drugi prilog po želji.

Poigrajte se i začinima – mi vam predlažemo timijan, origano i muškatni oraščić, no poslužiti se možete i brojnim drugim okusima.

Lisnato tijesto možete napraviti sami, kao i samostalno skuhati leću. No ako želite ovo jelo napraviti u najkraćem mogućem roku – poslužite se kupovnim tijestom iz trgovine, te lećom iz konzerve.


Sastojci:


paket lisnatog tijesta

300 g kuhane leće

250 g šampinjona

200 g špinata

100 g mrkve

90 g oraha nasjeckanih

4-5 češnja češnjaka

1 luk

1 čajna žličica timijana

1 čajna žličica origana

¼ čajne žličice muškatnog oraščića

biljno ulje

sol i papar po želji

Priprema:

Odmrznite lisnato tijesto. U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte luk i mrkve. Pirjajte oko pet do sedam minuta dok ne omekšaju.

Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte još oko jedne minute. Dodajte usitnjene orahe i pirjajte sve zajedno oko dvije do tri minute. Dodajte nasjeckane gljive i pirjajte oko pet minuta. Posolite i popaprite po želji.

Dodajte kuhanu leće, špinat i začine i pirjajte sve zajedno još par minuta. Lisnato tijesto razvucite.

Dobivenu smjesu od gljiva i leće stavite na lisnato tijesto i sve zajedno zarolajte. Utisnite vrhove, a vrh premažite s malo ulja.

Stavite peći pitu od lisnatog tijesta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 30 do 35 minuta. Ohladite prije rezanje i posluživanja. Dobar tek!

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI