Grad Lipik gradi drugu gospodarsku zonu

Lipik iz zraka
(FOTO: Skole.hr)

30.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8679

Među odlukama sa zadnje sjednice Gradskog vijeća grada Lipika prihvaćena je odluka o donošenju urbanističkog plana uređenja gospodarske zone "Lipik III". Radi se o zemljištu koje obuhvaća oko 34,2 hektara na području između silosa i staklenika u selu Dobrovac.

- Postojeća gospodarska zona "Lipik II" lagano se puni. Uz dosadašnja tri objekta, još su dva poduzetnika iskazala interes - kaže Marija Lokner-Zanetti, pročelnica Ureda za gospodarstvo u Gradu Lipiku. Nije željela reći o kojim se poduzetnicima radi jer još nije ništa konkretizirano.

Pogodnosti za ulagače


U poduzetničkoj zoni Lipik II ulagačima je Grad osigurao niz pogodnosti. Oslobođeni su plaćanja poreza na tvrtku i komunalne naknade prve godine u potpunosti, druge godine polovično, a u trećoj godini rada za 25 posto. Korisnici su u potpunosti oslobođeni obveze plaćanja komunalnog doprinosa kao i naknade za priključak na komunalnu infrastrukturu. Početna cijena četvornog metra građevinskog zemljišta u lipičkoj gospodarskoj zoni iznosi 30 kuna. Natječaj za prodaju preostalog zemljišta još uvijek je aktualan i nalazi se na službenim stranicama Grada Lipika. S obzirom da poduzetnici iskazuju sve veći interes, pojavila se potreba za otvaranjem još jedne zone na lipičkom području.


Mlin i elektrana

- Javljaju se domaći poduzetnici i radi se o industrijskim pogonima koji bi trebali zaposliti najmanje deset ljudi direktno, a čitavo područje imat će indirektne koristi od te industrije. Iskazan je interes da se kod nas grade mlin i elektrana na biomasu. Lipik polako postaje privlačan ulagačima jer prepoznali su naše prirodne resurse - dodaje pročelnica.

Grad je za novu zonu nabavio potrebnu dokumentaciju i sada se čeka da država ponudi to zemljište Gradu jer ono je u državnom vlasništvu. Na njemu se već nalazi sva potrebna infrastruktura.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI