Srednjoškolci iz Buka imaju prijevoz samo do Pleternice

Roditelji dolaze po djecu na autobusni kolodvor u Pleternici
(FOTO: Domagoj Katić)

14.09.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 8502

Već treću godinu stanovnici Buka, Resnika i Svilne kod Pleternice susreću se s istim problemom prijevoza učenika iz prijepodnevne smjene. Naime, 10-ak srednjoškolaca koji pohađaju školu u Požegu nemaju adekvatnu autobusnu liniju kojom bi se mogli vratiti u Buk, umjesto toga moraju izaći na autobusnom kolodvoru u Pleternici, a roditelji dolaze po njih.

Učenici kažu kako ima autobusna linija iz Požege za Buk u 15:20, ali u tom slučaju moraju čekati u Požegi više od sat vremena.

- Zvali smo APP i molili za nekakvo rješenje jer nam je ovo stvarno velik problem, koliko čujem ista stvar se događa i s učenicima s područja Zagrađa, Bučja i Drenovca. Ne želimo nikoga prozivati, samo želimo da se pronađe model koji će rješiti taj problem na obostano zadovoljstvo. Vjerujem da bi ravnatelji škola u razgovoru s autoprijevoznikom to mogli lako učiniti - kaže Zoran Franjić iz Buka, jedan od roditelja koji dolaze po djecu s Bučkog područja i koji su se redakciji 034portala obratili s ovim problemom.


Ferdinand Troha, požeško-slavonski dožupan za društvene djelatnosti kaže kako je problem kompleksniji nego što izgleda zbog različitih satnica koje škole imaju.


- Svakako ćemo sazvati sastanak s ravnateljima i probati naći rješenje s kojim ćete biti upoznati - odgovorio je dožupan Troha.

Komentar iz APP-a nam još nije stigao, najavili su odgovor sljedećeg tjedna pa ćemo ga tada i objaviti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI