Hotel ¨Lipa¨ prodan za 5 milijuna kuna

Hotel Lipa - zbog dugovanja im isključili struju, vodu i plin
(FOTO: Mario Barać)

27.08.2014. | Mario Barać
Pregleda: 12220

Na sudskoj javnoj dražbi koja je održana danas na Trgovačkim sudom u Slavonskom Brodu, prodan je hotel "Lipa" u Lipiku, potvrdio nam je Milan Nakić, stečajni upravitelj ZRC-a.
Novi vlasnik hotela je Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka.

- Nekretnina je prodana na današnjoj dražbi, a Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, kao razlučni vjerovnik, je danas preuzela hotel "Lipa" za svoju tražbinu. Spomenuta agencija je danas bila i jedini ponuditelj, a ponudili su početnu cijenu od 5 milijuna i 48 tisuća kuna - rekao je Nakić.

Agencija kao razlučni vjerovnik ima potraživanja prema ZRC-u pa se može reći da je kupovina u stvari bilo prebijanje potraživanja, odnosno kupovinom hotela će namiriti veći dio svojih potraživanja. Nakić dodaje da je Agencija, temeljem članka 170. stečajnog zakona, dužna uplatiti u stečajnu masu jedan manji iznos nakon čega im se dosuđuje spomenuta nekretnina kojom onda dalje mogu raspolagati.


Hotel "Lipa" se u zadnje vrijeme spominjao kao budući Veteranski centar, a sada je na novom vlasniku da taj projekt i realizira u suradnji s Ministarstvom branitelja.


Podsjećamo da se ostale nekretnine ZRC-a: bazeni, Kursalon Wandelbahn i građevinsko zemljište prodaju 1. rujna na javnoj dražbi pred Općinskim sudom u Pakracu u ovršnom postupku. Nekretnine koje se prodaju su procijenjene na 22 milijuna kuna.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI