21°C
صافي
Weather Data Source: het weer vandaag Amman per uur

Maturantice Poljoprivredno-prehrambene škole osvojile zlatnu medalju na 11. Interslastu

20.10.2022. | 09:47

A.B.

Pregleda: 2480

NOVO

Proslava spomendana sv. Antuna Padovanskog u Jakšiću
Inovativni ’Rootooss’ osvojio Ecotropheliju: Studenti FTRR-a kreirali hranu budućnosti!  
Požega: 37-godišnjak s 2,52 promila upravljao osobnim automobilom
Obavijest poljoprivrednim gospodarstvima s područja grada Požege
4. Memorijalni malonogometni turnir ’Tomislav Begović Bruder’ održat će se u subotu, 21. 06. 2025. na Sportsk
Upisi u Školu plivanja Požeškog športskog saveza bit će u petak, 20. lipnja 2025. s početkom u 12,00 sati preko on line aplikacije
Spomen na poginule požeške branitelje u crkvi sv. Lovre
Dan hrvatskih branitelja grada Požege: „U težnji da svoj život položite za neovisnu Hrvatsku, ostvarili ste tisućljetni san“
Još jedan spin: U Komunalcu Požega podignuli koeficijente određenim zaposlenicima, Glavić najavio smanjenje, ali se na kraju nije ništa dogodilo?
Izvori budućnosti: Daroviti umovi u potrazi za čistom energijom

FOTO: A.B.

20.10.2022. | 09:47 | A.B.
Pregleda: 2480

Maturantice Poljoprivredno-prehrambene škole, zanimanja prehrambeni tehničar, Iva Nezić i Manuela Semmelroth na 11. Interslastu, internacionalnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva osvojile su u utorak zlatnu medalju. Natjecale su se u disciplinama izrade kolača s oblatnama pod mentorstvom profesorice Katarine Džalto i izradi rolata pod mentorstvom profesorice Tonke Šarić, a zlato su osvojile za kolač s oblatnama. Osim u ove dvije discipline izrade slastica u Tuheljskim Toplicama u hotelu Well, natjecalo se i u izradi makovnjača.



Treća je ovo medalja na Interslastu za učenice i učenike ove Škole, a ovogodišnju su zaslužile izvedbom modificiranoga tradicionalnog kolača bećar-šnite želeći upotrijebiti sastojke koji se proizvode na Poljoprivredno-prehrambenoj školi. Tako su koristile marmeladu koju su napravile učenice i učenici zanimanja prehrambeni tehničar i lješnjake uzgojene u školskom nasadu lijeske.





Od profesorice Katarine Džalto doznajemo da su se učenice timski natjecale uz veliku volju i strast, kreirale su i uvježbavale izradu ovog kolača. Ističe kako je ponosna na njihov uspjeh i način na koji su predstavile Školu jer je konkurencija bila velika. Bilo je čak 62 natjecateljske ekipe seniora te 53 iz srednjih škola Hrvatske i Slovenije koje obrazuju učenike za slastičare, pekare i prehrambene tehničare.



Učenica Iva Nezić nam je rekla kako joj je na naticanju bilo zanimljivo i poticajno jer je dobila brojne ideje za izradu kolača. Navodi da ih često peče uz pomoć majke i bake te kako ih rado izrađuje jer ju to opušta, a i voli ih jesti.



Manuela Semmelroth kaže da se zaljubila u izradu kolača kada je sama napravila rolat koji je dobro ispao. Zadovoljna je svojim mentoricama i pripremama prije natjecanja. Naglašava da je u Školi naučila nove postupke izrade te dobila volju za usavršavanjem svog znanja.



Profesorice Katarina Džalto, Tonka Šarić i Mira Ćaćić sa zlatnim djevojkama Ivom Nezić i Manuelom Semmelroth sudjelovale su tijekom Interslasta na predavanjima i radionicama te obogatile svoja znanja koja će rado prenositi

















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,8%
2. Ne, neću izaći - 33,22%
3. Ne znam - 32,98%
Ukupno glasova: 61369
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI