Djeca će kroz projekt mobilnosti učiti o kulturnoj baštini

OŠ Julija Kempfa u Požegi
(FOTO: Lidija Galić)

30.09.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 8029

Osnovna škola Julija Kempfa uključila se u međunarodni projek Europke unije „Različitosti nas spajaju“. Za njegovo im je provođenje Agencija za mobilnost i programe EU odobrila financijsku potporu u iznosu od 22.500 eura. U projektu, uz požešku sudjeluju po jedna škola iz Poljske, Turske i Španjolske.

- Cilj projekta je da djeca upoznaju svoju nematerijalnu kulturnu baštinu jer ako razumijete svoje, znat ćete poštivati i tuđe. Kroz projekt će djeca upoznavati kulturnu baštinu grada, zavičaja i domovine kao što su folklor, glazba, tradicija i običaji, ali i kulturnu baštinu zemalja koje su partneri u projektu - pojašnjava Krunoslav Vranješević, profesor geografije u Kempfovoj školi.




Dodaje da je ovdje posebno zanimljiva Turska koja je danas vrlo popularna, ali još uvijek postoje stereotipi o toj zemlji, njezinoj kulturi, jeziku i vjeri. Cilj je iz prve ruke upoznati kulturu drugih zemalja i pokušati otkloniti te stereotipe.


- To ćemo ostvariti prije svega putovanjima u te zemlje, a učenici će učiti njihov jezik, geografiju i povijest. Izrađivat će plakate i panoe te sudjelovati u video konferencijama s učenicima iz drugih zemalja. Na taj će način vidjeti kako se kod njih održava nastava i po čemu je ona različita od naše. Za nastavnike je tu bitno što će se moći upoznati s načinom ostvarivanja nastavnog procesa, uvidjeti koje su njihove prednosti i kako se one mogu implementirati kod nas - pojašnjava Vranješević.

U projekt je uključeno deset učenika od prvog do osmog razreda, uključujući i učenike s posebnim potrebama te 18 nastavnika. Indirektno ih u njegovoj realizaciji sudjeluje više od stotinu. Projekt traje dvije godine, odnosno do srpnja 2015.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI