Pakrac i Lipik ponovno spojeni sa Zagrebom

Autobusni kolodvor u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

26.08.2013. | Mario Barać
Pregleda: 15794

Od 1. rujna stanovnici Pakraca i Lipika, po prvi puta nakon Domovinskom rata, moći će se voziti direktnom autobusnom linijom za Zagreb. Prema informacijama koje smo dobili iz APP-a, autobusi će prometovati svakog dana osim subotom.

Za Zagreb preko Novske


Radnim danom autobus za Zagreb kreće iz Pakraca u 6,50 sati i dalje vozi za Lipik i Novsku, a u Zagrebu je oko 8,30 sati. Iz Zagreba natrag polazi u 15 sati i u Pakracu je nešto prije 17 sati.
 
Nedjeljom autobus vozi samo prema Zagrebu, kreće u 15,15 sati, a u Zagrebu je oko 17 sati. Cijena karte službeno još nije utvrđena, ali neslužbeno doznajemo da će karta do Zagreba u jednom smjeru koštati oko 80, a povratna oko 120 kuna.

Direktna veza za Rijeku i Istru


Studentima, učenicima i svima koji nedjeljom putuju prema Rijeci i dalje prema Istri važna će biti informacija da ovaj nedjeljni autobus odmah ima vezu prema tom dijelu Hrvatske jer u 17,30 kreće autobus koji ide prema Rijeci (dolazak u 19,30 sati), Poreču (21,20), Rovinju i Puli (22,30).


- Već dulje vrijeme znamo za potrebu uvođenja ove linije i pokušavali smo u nekoliko navrata, ali do sada nikako nije bilo moguće uskladiti potrebe sa zakonskim regulativama. Napokon smo uspjeli u tome, na zadovoljstvo i stanovnika ovog kraja, i od 1. rujna Pakrac i Lipik imaju direktnu autobusnu vezu sa Zagrebom, rekao je Igor Krpan, direktor putničkog prometa u APP-u. Na pitanje je li bilo moguće uspostaviti liniju preko Kutine, a ne preko Novske, Krpan je odgovorio kako je to bilo nemoguće zbog zastupljenosti i interesa drugih prijevoznika.

Iz N. Gradiške i prema Splitu

Uz ovu, za stanovnike Pakraca i Lipika vrlo važnu novu autobusnu liniju, APP je uspostavio i noćnu liniju Osijek – Split, sa stajanjem u Novoj Gradiški (polazak u 1,05 sati), a autobus u Split, preko Zagreba (3 sata), Zadra (7 sati) i Šibenika (8,30 sati), u Split dolazi nešto iza 10 sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI