Jozić Milkoviću: Nisam na ispitivanju u krim službi!

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić
(FOTO: Lidija Galić)

26.08.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 15123

Više od 20 projekata realizirano je ili je u fazi realizacije na području grada Pleternice. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će ih ukupno 14. No, upravo način sufinanciranja izazvao je najžešču raspravu na danas održanoj devetoj sjednici Gradskog vijeća Pleternice.

HDSSB-ovog vijećnika Vladimira Milkovića zanimalo je tko je odobrio 350 tisuća kuna iz gradskog proračuna za sufinanciranje energetske obnove gradske kuće i bivšeg dječjeg vrtića.

- Ugovor još nije potpisan, ja kao gradonačelnica imam pravo donositi odluke i znam otkud će taj novac biti namaknut – odgovorila mu je gradonačelnica Antonija Jozić.


Milkovića je zanimalo koliki to iznos gradonačelnica može odobriti bez odobrenja Gradskog vijeća na što mu je rečeno da je to 0,05 posto od proračuna što je daleko manje od tog iznosa.


- Tko je onda odobrio toliki iznos?- inzistirao je Milković.



- Nisam na ispitivanju u krim službi. Sto posto sam sigurna da to mogu potpisati jer ovdje se oduvijek radilo i radit će se po zakonu – odgovorila mu je oštro Jozić.

I dok je Milković i dalje inzistirao na točnom odgovoru strasti je pokušao smiriti predsjednik Gradskog vijeća Marijan Aladrović. Na kraju je svoje tumačenje dao i vijećnik Franjo Lucić.

- Čudim se ovakvim pitanjima. Ne znam jesu li dobronamjerna ili zlonamjerna. Imamo 30 projekata i sad postavljamo ovakva pitanja, umjesto da potičemo ovako nešto. Pa kud bi gradonačelnica dospjela da za svaki projekt pita gradske vijećnike? Ovakva pitanja rad lokalne samouprave vraćaju u prvobitnu zajednicu – ustvrdio je Lucić podsjećajući na način rada tijekom proteklih 12 godina kad je on obnašao funkciju gradonačelnika.



- Pitajte samo ako imate što pametno za pitati – dobacio je Milkoviću Aladrović.

- Imam osjećaj da smo u Sjevernoj Koreji. Dragi vođa, a prije njega njegov otac, veličaju svoja djela i to očekuju i od drugih. U svom ste obrazlaganju 13 puta rekli riječ „ja“ – prigovorio je na kraju Milković.

Polugodišnje izvješće o radu gradonačelnice usvojeno je na kraju većinom glasova. Suzdržani su bili HDSSB-ovci Dražen Soldo i Vladimir Milković. Na isti je način usvojeno i izvješće o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci. Proračun je izvršen sa 42 posto, odnosno u iznosu od 13,7 milijuna kuna dok su rashodi 14,2 milijuna, odnosno 47 posto.



- Prvo polugodište proračun se uvijek slabije puni. Zadovoljna sam dinamikom punjenja i nema razloga da do kraja godine ne bude realiziran kako smo i planirali – zaključila je gradonačelnica Antonija Jozić.



Jednoglasno su usvojeni prijedlozi odluke o osnivanju Savjeta mladih, izmjeni i dopuni plana gospodarenja otpadom te prijedlog kandidata sudaca porotnika Općinskog suda u Požegi.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI