¨7 mjeseci sam čekala na pregled i na kraju nisam uspjela dočekati red¨

Novi ulaz za hitni prijem
(FOTO: Lidija Galić)

30.09.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 14575

"U požešku bolnicu više ne namjeravam ići jer ovo mi nije prvo ovakvo neugodno iskustvo. Oni sebe dižu u nebesa, a nitko neće reći kakva je zapravo situacija s doktorima i sestrama", požalila nam se čitateljica (podaci poznati redakciji) koja nam se jučer javila na mail nezadovoljna čekanjem na red za neurološki pregled u požeškoj bolnici.

- Naručila sam se na pregled koji sam čekala sedam mjeseci, da bih danas konačno dočekala taj dan. Dođem, javim se na šalteru i čekam red. Naručena sam za 11:30, ali svoj red dočekala nisam. Nisam više imala strpljenja jer sam čekala do 14:15. Jednostavno sam se ustala, bacila uputnicu i otišla. Čemu onda naručivanje kad se tog reda ne pridržavaju? - pita se čitateljica tvrdeći da je u ordinaciju stalno netko ulazio i izlazio pa je vidjela da se "nešto slavi".

- Naravno da sam svjesna da i oni imaju pravo na pauzu, ali zar toliko dugo da im čekaonica bude puna pacijenata? Zar je u redu da se čeka 7 mjeseci da se dođe na red s učestalim jakim glavoboljama, a najvjerojatnije i operacijom, toliko dugo na pregled?


Na ove pritužbe zatražili smo komentar iz Opće bolnice Požega. Mr. sc. Borislav Vuković, neurolog u požeškoj bolnici odgovorio je da bi onaj tko nekoga proziva javno trebao navesti i svoje podatke.


- Rad liječnika se odnosi na rad na odjelu, poliklinici, ambulanti za dijagnostiku itd. Iz evidencije je razvidno da sam jučer pregledao 18 pacijenata, a naručeno ih je bilo 11. Jedna je pacijentica bila naručena, ali nije se javljala kad je prozvana pa sam pregledao drugu pacijenticu te u 14,23 h naveo: "prozivana, ne javlja se" - odgovara dr. Vuković.

Neurolog Vuković dalje navodi kako su ljudi koji ulaze i izlaze zapravo članovi obitelji bolesnika koji dolaze po informacije i ulaze u ambulantu informirati se za bolesnike koji leže i liječe se na odjelu neurologije.

- Pauza kada smo ručali i raspravljali o bolesniku kojeg smo primili na odjel neurologije, o terapijskim postupcima (tromoblizi) trajala je oko 30 do 40 minuta, što je razvidno već iz nalaza bolesnika pregledanih u poliklinici. Vrijeme između izdanih nalaza dviju bolesnica je 12,28 i 13,29 h. Prije izdavanja nalaza bolesnicu sam pregledao što je trajalo 20-ak minuta, možda i više. To znači da "pauza" nije mogla trajati dulje od 30-40 minuta, a osim što smo objedovali, raspravljali smo o terapijskim postupcima - stoji u odgovoru koji potpisuje mr.sc. Borislav Vuković.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI