FOTO: Getty Images
Kesteni su uvijek prefini, pa ako nemate posebnu tavu za kestene ili bacač plamena u blizini, eto vam zgodan savjet za hladne jesenske dane...
Savršeni okusi ove šumske delicije trenutno su nam na raspolaganju, i to jednostavno ne smijemo propustiti. Kuhani ili pečeni, slani ili slatki, kesteni su uvijek prefini, pa ako nemate posebnu tavu za kestene ili bacač plamena u blizini, eto vam zgodan savjet za hladno nedjeljno poslijepodne!
Spadate li u onu ekipu koja jedva čeka da strateška mjesta u vašem gradu zauzmu kestenari i kestenarke, i onda nas osvoje divnim jesenskim miomirisima? Mi jesmo, o da... I zato, eto kratkog savjetnika kako da isto to, a možda još i bolje, napravite i kod svoje kuće, jer osim što su jako fini ima i više od 5 razloga zbog kojih moramo češće jesti kestene.
Za početak, ne riskirajte suvišne ozljede tupim noževima i rezanjem kore u križiće ili kružiće, potrebna vam je samo jedna duga linija duž cijelog kestena i to napravljena nazubljenim nožem za kruh! Nakon toga kestene stavite ulonac s vodom. Uključite vatru i kuhajte dok voda ne uzavre, a potom ih ocijedite, stavite u posudu za pečenje i pecite na 220 stupnjeva 20 do 25 minuta. Kada su gotovi, zamotajte ih u kuhinjsku krpu i pustite da odstoje nekoliko minuta.
Izvor:punkufer.dnevnik.hr