23°C
صافي
Weather Data Source: het weer vandaag Amman per uur

Najfiniji način da potrošite stari kruh: Recept za zapečena jaja sa sirom i gljivama

FOTO: Getty Images

4.7.2020. | 09:39 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 3812

Od starog kruha mogu se napraviti brojna slana ili slatka jela. Donosimo vam recept za složenac od kruha, jaja, sira i gljiva koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Ovo jelo izvrsna je ideja za doručak, brunch, ručak ili večeru. Evo što trebate napraviti...

Sastojci za 5 do 7 osoba:
10 jaja
½ kg (starog) kruha
400 grama šampinjona
400 grama svježeg špinata
200 ml mlijeka
150 grama naribanog topivog sira
1 manji luk
1 žlica senfa
sol i papar po želji
malo maslinova ulja


Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.


2. Kruh narežite na jednake kocke veličine oko jednog centimetra.

3. U većoj tavi te na malo maslinova ulja propirjajte gljive i luk koje ste prethodno očistili i narezali na ploške. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta na srednje jakoj temperaturi.

4. U velikoj zdjeli istucite jaja, pomiješajte ih s mlijekom, kockicama kruha, gljivama, lukom, svježim špinatom i polovicom naribanog sira. Posolite, popaprite i dodajte senf. Sve dobro izmiješajte.

5. Smjesu prebacite u namašćeni lim za pečenje. Preko vrha posipajte ostatak naribanog sira.

6. Lim prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći oko pola sata. Pred kraj pečenja uklonite foliju kako bi sir na vrhu dobio zlatnosmeđu boju.
7. Poslužite sa salatom po želji. Dobar tek!

Izvor: punkufer.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
JAJA
STARI KRUH

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,81%
2. Ne, neću izaći - 33,23%
3. Ne znam - 32,97%
Ukupno glasova: 63351
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI