>
Pozega
5 lip.
31°C
6 lip.
30°C
7 lip.
30°C
8 lip.
31°C
9 lip.
23°C
10 lip.
24°C
11 lip.
26°C
>
Pozega
5 lip.
31°C
6 lip.
30°C
7 lip.
30°C
8 lip.
31°C
9 lip.
23°C
10 lip.
24°C
11 lip.
26°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Najlakši recept za kocke od limuna koji uvijek uspijeva

Limun kocke
(FOTO: Shutterstock)

28.10.2023. | 09:21 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 5125

Kocke od limuna ili engleski lemon barspopularna je slastica američke kuhinje. Vjeruje se da je prvi recept za ovaj desert objavljen u Chicago Daily Tribuneušezdesetih godina prošlog stoljeća. Danas postoje mnoge varijacije na temu.

Mi vam dajemo najlakši recept za kocke od limuna. Imajte na umu da se podloga prva peče, a potom se dodaje krema i nastavlja termički obrađivati u pećnici. Ako želite uživati u pravom okusu limuna, umasirajte limunovu koricu u šećer i tek onda pomiješajte s ostalim sastojcima.

Koristite samo koricu od organski uzgojenih limuna koji nisu špricani kako biste dobili najbolje rezultate.


Sastojci:


200 šećera

180 g brašna

160 ml limunova soka

100 ml maslaca

65 ml punomasnog mlijeka

30 g šećera u prahu

3 velika jaja

2 žumanjka

2 čajne žličice limunove korice

prstohvat soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva. Obložite unutrašnjost kockastog lima za pečenje (dimenzija 20x20 cm) papirom za pečenje i stavite sa strane.

Pomiješajte zajedno 160 grama brašna s 30 grama šećera u prahu i malo soli u sjeckalici povrća. Dodajte hladan maslac narezan na kockice i pulsirajte sve dok ne dobijete tijesto koji ima teksturu mokrog pijeska. Dodajte jedan žumanjak u smjesu i pulsirajte dok se sastojci ne sljube.

Prebacite dobivenu smjesu u kockasti lim za pečenje i utisnite ga ravnomjerno. Stavite peći tijesto u prethodno zagrijanu pećnicu oko 25 do 30 minuta, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.

Pustite da se tijesto ohladi samo pet minuta – ne više od toga. Kada prelijte nadjev preko tijesta, ono bi trebalo biti toplo, ali ne i vruće.

Dok se tijesto peče, napravite nadjev: pomiješajte 200 grama šećera s limunovom koricom u zdjeli. Ručno umasirajte limunovu koricu u šećer da otpusti aromu.

Dodajte limunov sok, tri jaja i jedan preostali žumanjak te mlijeko. Nježno miješajte dok se sastojci ne povežu.

Prebacite nadjev preko pečenog tijesta i vratite kolač u pećnicu na 20 do 25 minuta. Pustite da se kolač ohladi, a potom ga stavite u hladnjak da se stvrdne na barem četiri sata.

Prerežite ohlađeni kolač na kocke i poslužite s dodatnim šećerom u prahu po želji. Dobar tek!

izvor:punkufer.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI