Najlakši recept za kocke od limuna koji uvijek uspijeva

Limun kocke
(FOTO: Shutterstock)

28.10.2023. | 09:21 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 4576

Kocke od limuna ili engleski lemon barspopularna je slastica američke kuhinje. Vjeruje se da je prvi recept za ovaj desert objavljen u Chicago Daily Tribuneušezdesetih godina prošlog stoljeća. Danas postoje mnoge varijacije na temu.

Mi vam dajemo najlakši recept za kocke od limuna. Imajte na umu da se podloga prva peče, a potom se dodaje krema i nastavlja termički obrađivati u pećnici. Ako želite uživati u pravom okusu limuna, umasirajte limunovu koricu u šećer i tek onda pomiješajte s ostalim sastojcima.

Koristite samo koricu od organski uzgojenih limuna koji nisu špricani kako biste dobili najbolje rezultate.


Sastojci:


200 šećera

180 g brašna

160 ml limunova soka

100 ml maslaca

65 ml punomasnog mlijeka

30 g šećera u prahu

3 velika jaja

2 žumanjka

2 čajne žličice limunove korice

prstohvat soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva. Obložite unutrašnjost kockastog lima za pečenje (dimenzija 20x20 cm) papirom za pečenje i stavite sa strane.

Pomiješajte zajedno 160 grama brašna s 30 grama šećera u prahu i malo soli u sjeckalici povrća. Dodajte hladan maslac narezan na kockice i pulsirajte sve dok ne dobijete tijesto koji ima teksturu mokrog pijeska. Dodajte jedan žumanjak u smjesu i pulsirajte dok se sastojci ne sljube.

Prebacite dobivenu smjesu u kockasti lim za pečenje i utisnite ga ravnomjerno. Stavite peći tijesto u prethodno zagrijanu pećnicu oko 25 do 30 minuta, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.

Pustite da se tijesto ohladi samo pet minuta – ne više od toga. Kada prelijte nadjev preko tijesta, ono bi trebalo biti toplo, ali ne i vruće.

Dok se tijesto peče, napravite nadjev: pomiješajte 200 grama šećera s limunovom koricom u zdjeli. Ručno umasirajte limunovu koricu u šećer da otpusti aromu.

Dodajte limunov sok, tri jaja i jedan preostali žumanjak te mlijeko. Nježno miješajte dok se sastojci ne povežu.

Prebacite nadjev preko pečenog tijesta i vratite kolač u pećnicu na 20 do 25 minuta. Pustite da se kolač ohladi, a potom ga stavite u hladnjak da se stvrdne na barem četiri sata.

Prerežite ohlađeni kolač na kocke i poslužite s dodatnim šećerom u prahu po želji. Dobar tek!

izvor:punkufer.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI