Britanci bi mogli odustati od ZRC-a: Država traži 30 mil. kn poreza!

Bazeni u Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

16.10.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9335

Dugo očekivana ponuda britanskoga Petrus Global Developmenta za preuzimanje Zdravstveno-rekreacijskog centra (ZRC) Lipik mogla bi biti dovedena u pitanje jer je država investitora "iznenadila" dodatnim poreznim troškovima teškim više od 30 milijuna kuna, piše u današnjem tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika.

Pregovori britanskog investitora i Ministarstva financija traju već mjesec dana, a u roku od 8 dana ministar Slavko Linić trebao bi odgovoriti zahtjevu potencijalnog kupca da ih oslobodi plaćanja poreza na dobit. Budući da je investitor potvrdio da preuzima dugove u iznosu od 239 milijuna kuna, oslobođene od zateznih kamata, Linić im je naložio da plate porez na oslobođene kamate. Investitor nije računao na taj trošak pa je cijela investicija dovedena u pitanje.

Ukoliko Linić ne odobri zahtjev investitora, izvjestan je stečaj ZRC-a gdje 15-ak radnika već 9 mjeseci nije primilo plaću.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI