Hoće li novi vrtić ovaj mjesec otvoriti svoja vrata?

Novi vrtić u Požegi
(FOTO: A.M.)

02.09.2017. | A.M.
Pregleda: 14083

Izgradnja dječjeg vrtića u Požegi (Rudinska ulica) počela je početkom ove godine, a radove je u veljači obišao i tadašnji gradonačelnik Neferović objasnivši kako su ulaganja u izgradnju vrtića velika, ali da se na modularnu izgradnju odlučilo jer je jeftinija.




Novi će se vrtić prostirati na oko 3.000 četvornih metara površine. Imat će 5 vrtićkih i 5 jasličkih jedinica, od kojih svaka grupa može imati 20 do maksimalno 25 djece, a jaslička do 15-ero, što znači da će vrtić moći primiti ukupno do 200 djece.


Tada je plan za završetak izgradnje vrtića bio kraj travnja, a plan puštanja vrtića u funkciju bio je svibanj, no to se očito nije dogodilo, trajala je predizborna kampanja i o vrtiću se jednostavno više nije pričalo.


U srpnju ove godine, novi gradonačelnik Puljašić rekao je kako je izgradnja vrtića pri kraju i da bi on svoja vrata trebao otvoriti u rujnu. Mi smo danas vrtić obišli i uvjerili se da izgradnja doista je pri vrhuncu te da se u vrtiću nalazi ekipa za čišćenje što bi moglo značiti da će obećanje otvorenja u rujnu biti ispunjeno.




Problem ipak nastaje kod roditelja djece koja pohađaju vrtić "Pod gradom". Oni su nam se požalili kako ih nitko iz uprave vrtića nije obavijestio u koji vrtić dijete treba krenuti u novoj predškolskoj godini.

"Slučajno sam, u prolazu, saznala od jednog roditelja da djeca ostaju u starom vrtiću Pod gradom jer novi ipak nije dovršen. Izgleda da su neki drugi projekti bitniji od budućnosti naše djece. Jer sve ovo će se prelomiti na djeci i nedužnim tetama koje će u novoj predškolskoj godini dobiti još više djece u skupini nego što je to zakonom dopušteno. Naime, predviđena je još jedna jaslička i jedna vrtićka skupina na novoj lokaciji pa me zanima u kojoj prostoriji će ona sada boraviti", pita se naša čitateljica.




oditelji dodaju kako nemaju ništa protiv vrtića Pod gradom no da im je dosta obećanja koja traju od proljeća, a sve u svrhu predizborne kampanje. Za dva dana počinje nova školska godina, a svi znamo da se većina djece vrtićke dobi tada također vraća u vrtiće. Roditelji su ljuti što ih nitko ne obavještava o otvorenju vrtića koji ionako već sada od obećanja kasni četiri mjeseca.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI