ʺEU je za naše poljoprivrednike pripremila 100 mil. euraʺ

Davor Stier na stručnom skupu u požeškoj zgradi HGK
(FOTO: Mario Nakić)

20.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4258

- Hrvatsko gospodarstvo je potpuno spremno za Europsku uniju, u to smo uvjereni mi, ali to shvaćaju i institucije EU koje su nam dale zeleno svjetlo u lipnju. Pred nama je potpisivanje sporazuma do kraja godine - rekao je Davor Stier, savjetnik za vanjsku politiku predsjednice Vlade RH prije današnjeg stručnog skupa koji je održao u dvorani Hrvatske gospodarske komore u Požegi.

Stručni skup na temu "Ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju" okupio je brojne političare, gospodarstvenike i osobe iz javnog života Požeštine. Stier je na njemu pojasnio građanima što konkretno Hrvatska dobiva ulaskom u ovu asocijaciju.

- Europska unija je tržište od 500 milijuna potrošača, a nudit će nam se razni fondovi pa ćemo za svaki uloženi euro dobiti tri. Upravo sam se vratio iz Poljske, koja je postala model kako se pozitivno mogu koristiti EU-fondovi. Poljska je uspjela izvući 14 milijardi eura za svoje poljoprivrednike. Hrvatsku će po samom ulasku čekati fondovi sa 100 milijuna eura samo u prvih šest mjeseci, i to samo za poticanje hrvatske poljoprivrede - rekao je Stier.


Premijerkin je savjetnik podijelio povijest moderne hrvatske države na tri desetljeća: prvo, u kojem smo stvarali državu i obranili je, drugo desetljeće koje je po njemu obilježilo integriranje i prilagodba asocijacijama (NATO, EU) i sada nastupa treće desetljeće, u kojemu bi se Hrvatska unutar Europske unije trebala usredotočiti na razvoj vlastitih potencijala.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI