Otvoren 2. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki

2. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki
(FOTO: M.M.)

08.12.2017. | M.M.
Pregleda: 7270

Ekonomska škola Požega prijavila je manifestaciju "Moj posao – moja budućnost" na Javni poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za gospodarsku manifestaciju te dobila sredstva za njeno održavanje.

Opći cilj manifestacije Moj posao – moja budućnost je poticanje i promidžba poduzetništva, kroz prezentacije i radionice, učenički sajam, panel raspravu s poduzetnicima i prezentaciju mogućnosti povlačenja EU sredstava i prezentaciju mjera HZZ-a za zapošljavanje, a u okviru  koje se održava i 2. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki




"Kroz ovu manifestaciju također želimo povezati učenike Ekonomske škole Požega sa učenicima škola gostiju (poslovnih partnera vježbeničkih tvrtki), koji imaju iskustva u vježbeničkim tvrtkama, te sa stvarnim (mladim) poduzetnicima koji su uspješno pokrenuli svoje start up tvrtke. Poduzetnici će razmijeniti iskustva te potaknuti učenike na samozapošljavanje nakon završetka školovanje, ali i pronaći nove potencijalne i kvalitetne radnike za svoje tvrtke.


Hvala vam svima što ste došli I podržali ovaj projekt učenika I profesora Ekonomske škole Požega " Moja posao – moja budućnost”, a u sklopu kojeg smo danas organizirali ovaj sajam međužupanijski vježbenički tvrtki.

Vrijednim učenicima zaista danas želim dobar posao, a našim dragim gostima ugodan boravak u Požegi.” rekla je ravnateljica Ekonomske škole Marina Parac



"Ovaj događaj iznimno je važan za mlade ljude koji će imati priliku pokazati što su naučili kroz svoje školovanje. Također će se susresti s poduzetničkim svijetom, mladim poduzetnicima I s mnogo drugih poslovnih ljudi koji će im moći prenijeti svoje iskustvo.” - rekla je pročelnica Vesna Vlašić



"Grad Požega je u namjeri biti u punom smislu riječi Grad prijatelj gospodarstva, a naše odluke na prošlim gradskom vijeću idu tim smjerom te se veselimo što su škole, a I naša Ekonomska škola prepoznale tu potrebu te mlade podržavaju u svim potrebnim znanjima I vještinama.” - rekao je dogradonačelnik Ferdinand Troha



Na sajmu sudjeluje svih 12 vježbeničkih tvrtki  Ekonomske škole Požega te 10 vježbeničkih tvrtki iz drugih županija.  Učenici će na sajmu međusobno pregovarati i sklapati poslove. Osnivanjem i vođenjem poslovanja tvrtke, simulacijom poslovanja, obavljanjem svih radnih zadataka učenici bi trebali bolje razumjeti sustav tržišnoga gospodarstva kako bi razvili osobnu kreativnost i inovativnost važnu za poticanje poduzetničkoga duha i interes za samostalno vođenje i obavljanje posla u stvarnome poslovnom svijetu. Sajam će trajati do 13.30.



Tijekom trajanja sajma, u 10.45 u Gimnaziji Požega, planirana je panel rasprava na temu "Poduzetništvo u Požeško-slavonskoj županiji" na kojoj će uspješni mladi poduzetnici razmijeniti svoja iskustva s učenicima kako bi ih potakli na otvaranje vlastitih tvrtki nakon obrazovanja i/ili usmjerili ih na daljnje obrazovanje s kojima će se kasnije lakše pronaći radno mjesto. Panelisti su :

1.BIM PROJEKT j. d.o.o. - Matej Šarić
2.Business Depot d.o.o. – 
3.Mario Đaković
4.Obrt Business Depot – Matea Đaković
5.PNP elektronika j.d.o.o. – Davor Pavošević
6.Lim rad d.o.o. – Stjepan Dravec
7.Čist račun j.d.o.o. – Andrijana Dravec Balog
8.PODUZETNIČKI CENTAR PLETERNICA – Marija Šarić
9.HZZ – Martina Keller



Nakon toga, u 11:30 na istom mjestu predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Područnog ureda Požega, Mihael Rukavina i Martina Keller, održat će predavanje  na temu "Informiranje i savjetovanje o mogućnostima samozapošljavanja"  u kojemu biti riječ o korištenju mjera aktivne politike zapošljavanja i samozapošljavanja, dok će Tomislav Obradović iz Regionalne razvojne agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o pripremiti predavanje o "Mogućnostima i uvjetima za ostvarivanjem poticaja za samozapošljavanje iz EU fondova".
















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI