Upisi u Radost: ¨Individualnim pristupom potičemo darovitost¨

Marija Kakuk, ravnateljica vrtića Radost
(FOTO: Lidija Galić)

21.08.2014. | Promo
Pregleda: 18270

Kad je prije točno 15 godina odlučila otvoriti vlastiti vrtić, tada prvi privatni u Požegi, Marija Kakuk, vlasnica Dječjeg vrtića Radost, znala je da je to ono što Požegi nedostaje.

- Bilo me je strah, ali kad nešto silno želite onda vam se dogodi....vrtić – rekla nam je.

Danas vrtić Radost ima kapacitet za 90 djece u četiri dobne skupine: jasličku, malu i srednju vrtićku te predškolsku.







Upisati se mogu djeca od jedne do sedam godina, a od samih početaka pristup radu značajno je drukčiji.

- Prvi smo počeli surađivati s lokalnom zajednicom. Uključili smo se u brojna događanja u gradu, organizirali koncerte i priredbe za naše sugrađane. Izašli smo iz same zgrade vrtića i pokazali našim sugrađanima da im djeca itekako mogu i znaju uljepšati život – prepričava ravnateljica Kakuk.





U Dječjem vrtiću Radost svake se godine provode projekti primjereni uzrastu djece. Neki od njih su Zdrava prehrana, Od slova do knjige, Čovjek jučer, danas i sutra i sl. Kroz individualni se pristup posebna pozornost posvećuje poticanju i razvoju područja za koju su djeca nadarena. U vrtiću djeca uče engleski jezik, a provodi se i vjerski odgoj.

Vrtić ima vlastitu kuhinju u kojoj se posebna pozornost posvećuje zdravoj prehrani te zdravstvenim navikama i potrebama djece. Svake godine ulaže se u opremanje vrtića, uređuje se interijer i vanjski prostor i nadopunjavaju didaktički materijali. Vrtić ima dvorište sa spravama za igru. Zahvaljujući dobroj suradnji s Gradom, mališani najradije odlaze na igru na 50-ak metara udaljenu Tekiju ili tijekom zimskih dana na tjelovježbu u Grabrik. Kako je sigurnost djece u vrtiću itekako važna objekt je pod video nadzorom s četiri kamere, a osigurano je i parkiralište za automobile kako se ne bi stvarale gužve kod dovoženja djece u vrtić.





Osam odgajatelja i ravnateljica ističu da su sretni što oduvijek imaju vrlo dobru suradnju s roditeljima koji se aktivno uključuju u brojne aktivnosti svoje djece.

Vrtić je otvoren svakodnevno od 6,15 do 16,30, no u svakom se trenutku usklađuju i potrebe interesi djece, roditelja i djelatnika vrtića.

Malo mirniju, ljetnu atmosferu uskoro će ponovno u Radosti zamijeniti smijeh i pjesma djece. Naime, u tijeku su upisi za novu pedagošku godinu djece svih uzrasta.





Upisi se obavljaju svakodnevno u vrtiću, na adresi Tekija 13 ili na 034/319-018 i 098/256 690. Cijena vrtića je 650 kuna. Unatrag deset godina grad participira s iznosom od 500 kuna jer je ekonomska cijena vrtića 1150 kuna. U Radost dolaze i djeca iz drugih općina. Oni koji ne pohađaju redoviti program imaju mogućnost doći dvaput tjedno, utorkom i četvrtkom, u dječju igraonicu za koju je cijena 200 kuna.

- Kroz druženje s djecom i uz pomoć vedrih i stručnih odgajatelja djeca u vrtiću usvajaju nove vještine, a njihov se razvoj potiče na svim područjima. Rad s djecom obuhvaća upoznavanje novih igara, glazbene i likovne radionice, LEGO program, tjelesne aktivnosti na otvorenom i u sportskoj dvorani Grabrik, rano učenje engleskog jezika, vjerski program te poticanje i razvoj darovitosti u djece – poručuju iz Dječjeg vrtića Radost.



S radom vrtića Radost možete se upoznati i na njihovoj Facebook stranici.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI