Preuredio napušteno imanje u turističku destinaciju (foto)

Krunoslav Stojanović
(FOTO: Domagoj Katić)

05.10.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 16029

Dugogodišnji san o vlastitom zoološkom vrtu, veterinar Krunoslav Stojanović je uspješno realizirao u mjestu Latinovac smještenom nedaleko od Čaglina.

- Obišli smo sva sela od Zagreba do Iloka i skoro smo odustali jer niti jedno imanje nije imalo ono nešto što smo mi tražili. Kada smo već bili blizu odustajanja saznali smo za ovo imanje i na prvi pogled smo odlučili kupiti ga. Nije tu bilo ništa osim šikare, polupanih vrata i ruševnih građevina, ali smo to kroz posljednjih 10 godina uređivali i došli do ovoga što imamo danas - priča nam Stojanović, koji je u Latinovac došao iz Slavonskog Broda.

Inače je veliki obožavatelj labudova te je ponosni vlasnik nekoliko bijelih, ali i dva crna labuda.





- Oni su iznimno rijetke životinje, jednog sam dobio iz zagrebačkog zoološkog vrta, ali mislim da ih ni oni više nemaju. Tako da sam ja jedini koji ih ima u Slavoniji i to na otvorenom prostoru, jer kod su kod mene labudovi potpuno slobodni - ponosan je Stojanović.

Kaže nam kako ima posjetitelja, ali ne u tolikom broju da bi to bilo profitabilno i da bi mogli živjeti od toga.





- Stranci su ti koji koji me pitaju gdje mogu ostaviti prilog, a naši domaći su ipak nešto suzdržaniji po tom pitanju. Od posjetitelja sam doživio svašta, tako su japanci kada su probali moju juhu počeli pit iz zdjele u kojoj sam poslužio. Kada sam pitao prevoditelja, zašto tako piju? Rekao mi je da je to najveća pohvala koju kuhar može dobiti u Japanu. Uz posjetitelje iz Japana, bili su i gosti iz Njemačke, Austrije, Nizozemske...

- Volio bih ovdje vidjeti više naših domaćih vikend izletnika i tvrtki na sve popularnijem team buildingu - objasnio je svoje planove za budućnost.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI