Požeški festival i ove godine nudi velika imena

Bruno Horvat, Zdravko Ronko i Tomislav Galić
(FOTO: Domagoj Katić)

22.08.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 15399

Vrhunski glazbenici, festivalsko vino, odlični koncerti, prikaz starih zanata najavljeni su danas na konferenciji za medije Organizacijskog odbora Glazbenog festivala Slavonije koji će se održati na središnjem gradskom trgu u Požegi od 30. kolovoza do 02. rujna.

Kako kaže predsjednik Organizacijskog odbora Zdravko Ronko, festival je od ove godinu uvršten u statut Grada kako ne bi odlučivali pojedinci nego gradska vlast.

- Htio bih pozvati građane da svojim dolaskom podrže Festival i pokažu pravu sliku o Požegi ljudima koji će ga pratiti putem medija. Htio bih istaknuti kako je festival pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića i kako će na otvaranju biti prisutan i premijer Zoran Milanović - rekao je Ronko.


- Mogu slobodno reći da festival počinje sutra otvorenjem Europskog omladinskog tamburaškog kampa, u petak ćemo u napuniti 1.300 boca festivalskog vina, vrhunske graševine Kutjeva d.d. Pozivamo građane da dođu na degustaciju vina u nedjelju u 19 sati, na službeno otvorenje festivala koje će se obilježiti podizanjem festivalske zastave - kaže Tomislav Galić, direktor festivala.


Umjetnički direktor Tomislav Jakobović ustvrdio je kako će u četvrtak, 30. kolovoza, nakon nastupa mladih glazbenika koncert održati Slavonia Band, dok će posjetitelji dan poslije na "Večeri pjesme i vina" moći poslušati fuziju zabavne i tamburaške glazbe.

Subotnja večer je rezervirana za tamburašku glazbu, a obilježena je velikim imenima kao što su Krunoslav Kićo Slabinac, Boris Ćiro Gašparac, Stjepan Jeršek Štef, Viktorija Kulišić Đenka, Slavonske lole i mnogi drugi. Smorta folklora "Oj, Požego, sve ti je na glasu" će se održati u nedjelju, a sudjelovat će kulturno-umjetnička društva iz raznih djelova Hrvatske.

Ulaz na festival kroz sve dane je besplatan, a organizirana je i demonstracija starih zanata, izbor za najljepši izlog, 18. fišijada u gradskom parku kod Orljave u petak i brojne druge aktivnosti koje će biti ponuđene građanima i turistima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI