Nora crta kao velika: ¨To sam naslijedila od tate¨ (video)

Nora Vrselja
(FOTO: Lidija Galić)

08.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 21915

Nora Vrselja razigrana je i pričljiva 10- godišnjakinja iz Velike. Od malih je nogu roditeljima postavljala bezbroj pitanja poput: „Kako bi se Crvenkapica zvala da joj je baka isplela zelenu kapicu?“.



Kad je s dvije godine nacrtala svoj prvi crtež, svi su znali da u njoj čuči veliki talent.


- Moj prvi crtež, akvarij s ribicama, dida ima uokviren na zidu. Jako volim crtati i svakog dana crtam. Evo, danas sam nacrtala pilića – kaže Nora pokazujući svoj najnoviji uradak.






Crta i po narudžbi prijatelja, a zbog njezinog je talenta, pohvalila se, voli pola dječaka iz razreda.

Nora crta sve što joj padne na pamet. Ništa joj, kaže, nije teško. Crteže dorađuje do najsitnijeg detalja. Spremno priznaje da je talent naslijedila od tate.



- Tata mi malo pokaže kako trebam sjenčati crteže. Uopće mi nije teško nacrtati ni čovjeka, ni životinje. Najbolje sam nacrtala jednom svoju mačku, ali mi je brat pošarao. Pogledam nešto u prirodi i odmah to nacrtam – kaže Nora.

S tatom nas je provela kroz kuću u koju su nedavno uselili. Pokazuje nam kamin koji je tata sam uzidao te najsitnije detalje u kući.

- Nora ima fotografsko pamćenje. Njoj jednostavno ništa ne promakne. Često ljudi kad vide njezine crteže ne vjeruju da ih je sama radila – kaže Norin tata Valentin.

Nakon što nam je izlistala crteže koje je nacrtala u posljednjih nekoliko dana, odlazi na igru sa sestričnom i mačkom.

Tata prepričava kako se međusobno ponekad natječu tko će što bolje nacrtati, a nerijetko neke životne situacije jedno drugome dočaravaju upravo crtežima.

- Nekidan se s bratom gurala na stepenicama. Nacrtao sam joj kako je izgledala dok je ljutito brata vukla za ruku. Pomalo uvrijeđena zgužvala je taj crtež i odmah nacrtala mene u sličnoj situaciji – prepričava Norin tata.

- Jedva sam dočekala školu, predugo mi je trajalo ovo ljeto – dobacuje na kraju u prolazu Nora dok trčakara po dvorištu.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI