Djeca će kroz projekt mobilnosti učiti o kulturnoj baštini

OŠ Julija Kempfa u Požegi
(FOTO: Lidija Galić)

30.09.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 9326

Osnovna škola Julija Kempfa uključila se u međunarodni projek Europke unije „Različitosti nas spajaju“. Za njegovo im je provođenje Agencija za mobilnost i programe EU odobrila financijsku potporu u iznosu od 22.500 eura. U projektu, uz požešku sudjeluju po jedna škola iz Poljske, Turske i Španjolske.

- Cilj projekta je da djeca upoznaju svoju nematerijalnu kulturnu baštinu jer ako razumijete svoje, znat ćete poštivati i tuđe. Kroz projekt će djeca upoznavati kulturnu baštinu grada, zavičaja i domovine kao što su folklor, glazba, tradicija i običaji, ali i kulturnu baštinu zemalja koje su partneri u projektu - pojašnjava Krunoslav Vranješević, profesor geografije u Kempfovoj školi.




Dodaje da je ovdje posebno zanimljiva Turska koja je danas vrlo popularna, ali još uvijek postoje stereotipi o toj zemlji, njezinoj kulturi, jeziku i vjeri. Cilj je iz prve ruke upoznati kulturu drugih zemalja i pokušati otkloniti te stereotipe.


- To ćemo ostvariti prije svega putovanjima u te zemlje, a učenici će učiti njihov jezik, geografiju i povijest. Izrađivat će plakate i panoe te sudjelovati u video konferencijama s učenicima iz drugih zemalja. Na taj će način vidjeti kako se kod njih održava nastava i po čemu je ona različita od naše. Za nastavnike je tu bitno što će se moći upoznati s načinom ostvarivanja nastavnog procesa, uvidjeti koje su njihove prednosti i kako se one mogu implementirati kod nas - pojašnjava Vranješević.

U projekt je uključeno deset učenika od prvog do osmog razreda, uključujući i učenike s posebnim potrebama te 18 nastavnika. Indirektno ih u njegovoj realizaciji sudjeluje više od stotinu. Projekt traje dvije godine, odnosno do srpnja 2015.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI