Sve je otišlo u mulj: ¨Ostali su samo hladni i mokri zidovi¨

Ljubica Pamer ostala je bez ičega
(FOTO: Lidija Galić)

15.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 13055

Topao i sunčan dan mještani pleterničkog kraja koriste danas za saniranje štete od poplave. I dok su kod većine manje nego u svibnju, po treći je put bez ičega ostala Ljubica Pamer iz Zvonimirove 95 u Pleternici. Suterenski stan još uvijek je pun vode i mulja, a od svega što je imala ostali su goli zidovi iz kojih još uvijek izbija voda.

- Moj cijeli život otišao je u mulj – teško progovara plačući.







Voda je oko četiri ujutro došla sa svih strana i u stanu je za samo nekoliko minuta bilo metar i pol.

Na dvorištu se suše tepisi i njih će, vjeruje, uspjeti spasiti. I to je sve.

- Imam tisuću kuna primanja, udovica sam već 14 godina. Teško je kad je čovjek sam i snađe ga ovakva nevolja. Nemam više ništa osim golih i mokrih zidova. Nemam što obući i obuti, nemam posteljine ni posuđa ni stola, ni stolice. Namještaj sav moram baciti. Spavam u selu. Pijem pet tableta dnevno za smirenje, tri dana nisam jela i pila. Bolje bi bilo da me uopće nema – očajna je Ljubica.





Nakon poplave u svibnju koliko toliko je uspjela nabaviti nešto stvari. Danas je opet bez ičega. U 60-im godinama treba krenuti ispočetka, a nema ni novca ni snage. Na katu kuće živi posinak sa suprugom i troje djece. Ostao je bez posla i teško žive.

- Onaj tko to nije doživio ne može ni zamisliti. Bila bih zahvalna i Majci Božjoj i onome tko bi mi pomogao da mogu ponovno početi živjeti. Vjerujte mi, preteško mi je – jedva uspijeva progovoriti.

Nije joj teško samo zbog toga što je ostala bez ičega, već što s toliko godina mora moliti druge za pomoć. No, to joj je u ovom trenutku jedini izlaz.

Želite li pomoći Ljubici Pamer njezina je adresa Ulica kralja Zvonimira 95, Pleternica, a broj telefona 098/ 963 8954.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI