Festival seli u Grabrik: ¨Preuzmite besplatne ulaznice već danas¨

Veljko Valentin Škorvaga i Silvija Podoljak
(FOTO: Lidija Galić)

03.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 15338

"HTV-ov "vrač" Zoran Vakula najavljuje za subotu veliku oluju. Prema najavama dolazi velika ciklona koja ima široko polje djelovanja i nemoguće je da zaobiđe cijelu Slavoniju pa čak i Požegu. Upozorili su nas da će biti  orkansko nevrijeme i da maknemo tende i sve što može od siline vjetra otići u zrak  - rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare direktor Aurea festa Veljko Valentin Škorvaga.

Budući da je preseljenje pozornice s Trga u Dvoranu Tomislava Pirca (bivši Grabrik) tehnički vrlo zahtjevno, program već od petka seli u dvoranu.

- I Aurea fest popularne glazbe, u petak 4. rujna i Zlatne žice Slavonije, u subotu 5. rujna, bit će u sportskoj dvorani Grabrik - dodao je Škorvaga.


Ulaznice se neće prodavati već će ih građani moći od danas besplatno preuzeti i to jedna osoba maksimalno dvije ulaznice.


- U dvorani je samo 1.600 mjesta. Danas do 15 sati u Turističkoj će se zajednici dijeliti ulaznice za oba festivala. Od 17 sati ulaznice će se moći preuzeti na štandu u pješačkoj zoni te večeras za vrijeme koncerta Ivana Zaka, pored pozornice. Kad ulaznica više ne bude, to ćemo obznaniti - pojasnio je.

Ističe kako će u dvorani ostati postojeća pozornica sa sinoćnjeg snimanja emisije "Lijepom našom" uz dorade na scenografiji dok će pozornica s Trga Sv. Trojstva biti uklonjena. Nova pozornica koja je na Trgu trebala biti postavljena tijekom današnjeg dana neće ni biti postavljena.

- Jako nam je žao jer naš Trg je nešto najbolje što trebamo svijetu pokazivati. Festival prati oko pola milijuna ljudi diljem svijeta i željeli smo ga prilagoditi njima - zaključuje Škorvaga.

Još uvijek nije poznato gdje će Povijesne postrojbe održati svoj program planiran za 5. rujna u 18 sati.

Direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak pozvala je Požežane večeras od 20 sati na Festival plesa te od 21 sat na koncert Ivana Zaka i Mejaša te od 24 sata do šest ujutro u Platinum gdje su na programu DJ-i.

- Sutra je od 11 sati u Gradskom parku pored Orljave Fišijada. Nakon toga od 20 sati je u Grabriku Festival popularne glazbe te u subotu Zlatne žice. U subotu od 10 sati je i požeški polumaraton koji kreće s Trga sv. Terezije dok je od 11 sati šetnja gradom uz turističkog vodiča pa svi koji su zainteresirani neka dođu u 11 sati pred Gradski muzej - pozvala je Silvija Podoljak.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI