Počele Zlatne žice Slavonije u Kutjevu (foto)

Tamburaški orkestar HRT-a u Kutjevu
(FOTO: 034portal.hr)

03.09.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 12870

Povorkom u kojoj su bili kutjevačka Gradska glazba, kulturno-umjetnička društva te slavonske kočije započeo je festival Zlatne žice Slavonije Kutjevo 2011. Festival se održava u perivoju pred kutjevačkim dvorcem.

Po dolasku povorke na perivoj gradonačelnik Grada Kutjeva otvorio je festival poželjevši svima ugodan boravak u Kutjevu, u europskoj, ali i svjetskoj prijestolnici vina, rekao je. Potom su se na festivalskoj pozornici izmjenjivali KUD-ovi iz povorke predstavivši svoj rad.

Pred sam početak Retrospektivne večeri predstavili su se najbolji izvođači s ovogodišnjih  festivala Cvjetići glazbe (Pleternica) i Zlatni glas Zlatne doline (Kaptol). Potom je na pozornicu izašao Tamburaški orkestar HRT-a i prijatelja koji su odsvirali koncert Slavonija u srcu pod dirigentskom palicom Siniše Leopolda. Uz orkestar nastupili su vokalni solisti Vera Svoboda, Blanka Došen-Togonal, Marijan Živković, Cecilija Rudić i Žiga.


Nakon Retrospektivne večeri slavonskih pjesama nastupio je tamburaški sastav Gazde.


Program festivala danas počinje u 20 sati Revijalnim koncertom Tamburaškog orkestra Policijske akademije, Somborskog tamburaškog društva i tamburaškog sastava Slavonski san. Večer novih tamburaških pjesama počinje u 21 sat.

FOTO Pogledajte fotogaleriju festivalske povorke.

VIDEO Pogledajte otvorenje festivala (video).

Vokalni solisti na sinoćnjoj Retrospektivnoj večeri:


Vera Svoboda


Blanka Došen-Togonal


Cecilija Rudić


Marijan Živković




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI