Milković optužio Jozić za pogodovanje: Konstruirajte u svojoj glavi što želite, ali to nije točno!

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice
(FOTO: Lidija Galić)

17.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 10483

Na sjednici pleterničkog Gradskog vijeća ponovno su na aktualnom satu gradonačelnicu Antoniju Jozić pitanjima rešetali HDSSB-ovi vijećnici Vladimir Milković i Dražen Soldo. Milkovića je tako zanimalo zašto je kod energetske obnove Gradske uprave izabran dobavljač stolarije iz Čakovca, a ne iz Pleternice kada se zna da u Pleternici postoje proizvođači koji prave vrlo kvalitetnu stolariju i prodaju je na svjetskom tržištu.



- Direktorica te čakovečke tvrtke je HDZ-ovka Nikolina Babić koja je ujedno i slučajno i predsjednica HDZ-ovog odbora za poduzetništvo i obrt. Pogodovali ste visokopozicioniranoj HDZ-ovoj dužnosnici od koje vjerojatno očekujete podršku na predstojećim parlamentarnim izborima, a zanemarili ste domaće poduzetnike – tvrdi Milković.


- Vaša je volja izmišljati konstrukcije, ali to nije točno. Možete konstruirati u svojoj glavi što god želite. Ova gradska uprava nikada nije niti će ikada davati poslove po stranačkoj pripadnosti. Što to radite? Pitam vas što to radite!? Hoćete li u svakom poslu tražiti političke konotacije? – oštro mu je odgovorila Jozić.


Pojasnila je dalje da je provedena javna nabava na kojoj su prikupljene ponude te izabran najpovoljniji dobavljač s obzirom na omjer kvalitete i cijene.

Dražen Soldo prozvao je gradonačelnicu da je, prema navodima nekih izvođača radova, kasnila s isplatom novca za energetsku obnovu kuća.



- Novac je sjeo u siječnju, a počeli ste ga isplaćivati tek u ožujku kad su vas zvali izvođači – ustvrdio je Soldo.

- Imate krive informacije jer slušate što priča ulica. Grad nijednog dana nije kasnio u obvezama prema zahtjevima korisnika. Kada zahtjev pristigne dužni smo novac isplatiti u određenom roku, što smo i učinili. 15 dana nakon što nam sredstva sjednu iz Fonda mi ih isplaćujemo korisnicima. Zar mislite da bih se zbog nekoliko stotina tisuća kuna koji se nađu na računu Grada igrala s milijunskim projektima koje nam taj isti fond odobrava? Ne igram se s takvim stvarima, s projektima i namjenskim sredstvima – odgovorila mu je Jozić.

Zvonka Čorka (HSU) ponovno je zanimalo kad će biti završeni radovi na cestama u Pleternici i je li netko ikada vidio idejne projekte i ostalu dokumentaciju za to.

- Tražim odgovor od Vas, a ne od gospodina Lucića jer on kad je rekao da će radovi biti gotovi do 30. travnja pokazao je da ne zna baš puno o tome



- Pratite medije i informirani ste o trećem produženju roka i mislim da ne trebam odgovarati na to pitanje. No, tu sam informaciju dobila iz medija da su radovi produženi do kraja ovog mjeseca, odnosno do 25. srpnja. Investitor su Hrvatske ceste i projektna je dokumentacija u njihovom vlasništvu. Izvođača radova i nadzor su odabrale Hrvatske ceste. Možete me pitati o dijelu koji se tiče Grada, a to je, primjerice, trenutačno provlačenje kablova kroz Ulicu Eugena Podubskog. Ulaziti u tehničku dokumentaciju ne mogu. Rađena je prije četiri godine, dozvole su izvađene prije tri godine. Puno se stvari promijenilo od tada i neke se stvari rješavaju na licu mjesta, od šahtova na nogostupima, ulaza ili, primjerice, kolni ulazi za kuće koji projektom nisu predviđeni – odgovorila mu je Jozić.

- Ja samo znam da od rujna ne mogu ući u svoje dvorište – dodao je Čorak.



U nastavku sjednice vijećnici su, uz dosta rasprave, prihvatili godišnji obračun proračuna za 2014. godinu te izvješća o poslovanju u prošloj godini za knjižnicu, vrtić, Pleternički komunalac, Poduzetnički centar, Malu hidroelektranu i JVP Požeško-slavonske županije. Protiv odluke o izvršenju proračuna za 2014. godinu, kojim se smanjuje deficit za 770.000 kuna, bili su vijećnici HDSSB-a i SDP-a.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI