Prva slavonska gradonačelnica: Gospodarstvo kao glavni prioritet

Antonija Jozić
(FOTO: 034portal)

22.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 11396

"Ovakav rezultat došao je očekivano, nakon kontinuiranog dugogodišnjeg rada gradske uprave pod vodstvom gradonačelnika Franje Lucića i Hrvatske demokratske zajednice, ljudi su taj rad prepoznali i ukazali nam povjerenje. Zahvalna sam svim biračima, a posebno onima koji su nam dali svoj glas, mislim da sam tijekom prošlog mandata zadnje četiri godine radom kao dogradonačelnica stvorila prednost u odnosu na ostale kandidate", rekla je Antonija Jozić, nova gradonačelnica Pleternice, koja je kao kandidatkinja HDZ-a ostvarila uvjerljivu pobjedu u 1. krugu lokalnih izbora osvojivši u nedjelju 64 posto glasova svojih sugrađana.

Jozić je tako postala prva gradonačelnica u Slavoniji otkad su u Hrvatskoj uspostavljene jedinice lokalne samouprave, a također se može pohvaliti najuvjerljivijim uspjehom HDZ-a među svim slavonskim gradovima.

Nova gradonačelnica ne planira dugo slaviti svoj uspjeh, već se odmah prihvaća posla. Nastavlja započete gradske projekte, a otkrila nam je koji će joj biti glavni ciljevi u predstojećem mandatu.


- Prvenstveno ću nastaviti raditi na razvoju gospodarstva i obrtništva, imamo uređenu Poduzetničku zonu na 30 hektara površine za poduzetnike i otišli smo korak dalje otvorivši Poduzetnički inkubator. Nastojat ćemo što je više moguće izaći u susret novim poduzetnicima i obrtnicima. Osim toga, kreće realizacija velikog sustava odvodnje na cijelom pleterničkom području. Taj je projekt uvršten preko Hrvatskih voda u financiranje iz EU fondova i očekujemo da ćemo imati potrebna sredstva po ulasku Hrvatske u EU. Vrijednost projekta je 80 milijuna kuna, ako uzmemo u obzir da izvorni proračun Grada Pleternice iznosi oko 5,5 milijuna, jasno je da se radi o sredstvima teškim tri gradonačelnička mandata. Izgradnja sustava će trajati dvije do tri godine, a očekujem da će krenuti već ove godine - rekla je Jozić, dodavši kako čestita svim kandidatima sa svih stranačkih lista koje su ušle u Gradsko vijeće.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI