Generali učenicima: Rat je najveće zlo, mir nema alternative

Okrugli stol u Hrvatskom domu
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

04.05.2012. | Mario Barać
Pregleda: 11225

Svaki rat zaslužuje osudu jer je rat najveće društveno zlo koje i desetljećima kasnije razara društvo i teško devastira prostor. Stoga mir nema alternative, ali mir u kojem svaki pojedinac poštuje dogovorena pravila.

Poručio je to general zbora Josip Lucić najmlađim posjetiteljima, učenicima 3. i 4. razreda srednjih škola iz Požege, Nove Gradiške, Novske, Daruvara i Pakraca koji su nazočili danas održanoj javnoj tribini koja je u povodu 17. obljetnice Vojno redarstvene akcije "Bljesak", održana u Hrvatskom domu  dr. Franjo Tuđman u Pakracu.


Foto: Dušan Mirković/PIXSELL


General zbora Lucić im je također poželio da nikada ne budu u prilici da mir, domovinu, demokraciju i slobodu moraju braniti oružjem kao što su to bile prisiljene njegove generacije činiti protiv srpske oružane agresije.  Na ovoj tribini koju je organizirala Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Pakrac-Lipik sudjelovali su još i generali HV-a i MUP-a Marijan Mareković, Marko Lukić i Tomo Medved, te dr. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Predavači su govorili o političkim i sigurnosnim prilikama u Hrvatskoj uoči početka agresije, te najvažnijim ratnim operacijama na području zapadne Slavonije provedenim u razdoblju 1991. do 1995. godine.



Foto: Dušan Mirković/PIXSELL



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI