Više od 150 radnika u požeškoj županiji ne prima plaću

Ilustracija
(FOTO: A. Grlić)

18.07.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 23913

Porezna uprava objavila je nedavno na svojim web stranicama popis poslodavaca koji ne isplaćuju plaće svojim radnicima. Iz Požeško-slavonske županije na tzv. "stupu srama" nalaze se 54 poslodavca s preko 150 zaposlenika koji nisu primili barem jednu plaću u ovoj godini. Na našoj sažetoj listi nalaze se samo veći poslodavci za koje smo pronašli da su bili dužni 5 ili više radnika.


Klikni na sliku za uvećani pregled

Prvi na listi su Lozni cijepovi d.o.o. iz Kutjeva. 15 radnika nije primalo plaće za razdoblje od siječnja do svibnja. Vlasnik i direktor je talijanski državljanin Paolo Maria Lovisa. Ženski glas s druge strane linije upućuje nas na njegovu zamjenicu Fabinu Kavazović i moli da nazovemo kasnije. Isti glas nam nakon nekoliko sati nudi slanje odgovora elektroničkom poštom. Unatoč našoj molbi odgovor nam ni sljedećeg dana nije stigao.


Pekarne Janko d.o.o. iz Pleternice nisu isplatile do 11 radnika ovisno o mjesecu. Pokušavamo doći do vlasnika Janka Brkića. Njegov sin nam obećaje da će mu proslijediti naš broj. Ne uspijevamo dobiti nikoga u tvrtki Viševice d.o.o. iz Kutjeva. Plaće im nije primalo do 9 zaposlenika. Građevinski obrt Trgogradnja iz Bekteža na listi je s do 7 neisplaćenih radnika. Grupa Ferdinand d.o.o iz Pakraca, koja se svojevremeno spominjala kao kupac nekretnina pakračke tvrtke "Papuk" u stečaju, nije isplatila 7 zaposlenika. Vlasnika požeške pekarnice "Babin vir" s pet neisplaćenih plaća uspijevamo dobiti, no razgovor je kratak.


- Na putu sam prijatelju, mobitel mi je "na knap", nemam ni baterije. Pa tko kaže da nisam isplaćivao plaće? Na listi sam jer sam bio u blokadi dva mjeseca - kaže nam Ramiz Stajki koji dodaje da je problem riješio i radnici mu primaju plaću. Potom prekida razgovor.

Promet d.o.o iz Požege jedini se tu našao na temelju zapisnika Inspekcije rada pa broj zaposlenika nije naveden. Tu smo dobili i najjasniji odgovor.

- Ne znam o koliko je radnika bilo riječ, mogu vam dati broj pa zovite u firmu jer sam na bolovanju. Sve su plaće isplaćene. Lista je bila rađena prije mjesec dana kada jedna plaća nije bila isplaćena. Razlog je bio taj što nam drugi nisu platili. Nedospjela potraživanja su nam problem. Imamo tvrtku koja nam duguje 700.000 kuna dulje od 10 godina, neću nabrajati dužnike. Zna to i Porezna uprava. Plaće normalno nismo isplatili prvo sami sebi, one idu zajedno za sve djelatnike i ne možemo nikoga izdvajati - rekla nam je Anka Šutalo, direktorica Prometa.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI