Đurović: Nećemo biti priljepak nijedne stranke

HDSSB-ovci na konferenciji za medije
(FOTO: Lidija Galić)

16.09.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 14795

Požeško-slavonski HDSSB ne podržava ni pleternički niti požeški proračun te smatraju da su oba prenapuhana i predizborna. O tome, kažu, svjedoči i dinamika punjenja dvaju gradskih proračuna u prvih šest mjeseci ove godine.

Dražen Đurović, saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDSSB-a na konferenciji za medije pozvao je gradonačelnicu Pleternice Antoniju Jozić da hitno donese rebalans proračuna i da ga stavi pod kontrolu jer će oni koji će ih naslijediti preuzeti takvu rupu u proračunu koju više nitko neće moći zakrpati. Uputio je kritike i nedavno izabranoj vlasti u gradu Požegi.

- Na lokalnim smo izborima prepoznali promjenu u gradu gdje su na vlast došli mladi ljudi. Očekivali smo jednu novu kvalitetu u gradu. Međutim, ostao sam iznenađen jer je njihov prvi potez bio odluka o podizanju plaća gradonačelniku i njegovim zamjenicima za 25 posto, a potom odmah na drugoj sjednici Gradskoga vijeća smanjenje plaća zaposlenicima - prokomentirao je Đurović. Dodaje da su time pokazali svoju socijalnu nevjerodostojnost te da je gradonačelnik Neferović u Požegi napravio ono što nitko u Hrvatskoj nije. Pozvao je gradonačelnika da sebi spusti plaću jednako kao i svim zaposlenicima grada te time pošalje poruku solidarnosti.


Naglasio je da HDSSB nije priljepak niti jedne stranke te neće pristati na fotelje u zamjenu za nijemo dizanje ruku u gradskom vijeću. - Imali smo takvih ponuda. Nismo na njih pristali i zato nas nema niti u jednom odboru - zaključio je Đurović.


Od požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića zatražio je da prilikom donošenja proračuna za iduću godinu mora voditi računa da on prije svega bude razvojni.

- Potrebno je naći sredstva da za svako treće dijete u obitelji grad izdvaja po 400 kuna mjesečno od njegova rođenja do polaska u školu jer ćemo u protivnom morati uskoro zatvoriti jednu cijelu školu u Požegi. Uz to u proračunu moraju biti osigurana sredstva za razvoj gospodarstva - zatražio je Đurović.

Osudio je pogodovanje pri zapošljavanju što je po njegovom mišljenju vidljivo iz natječaja za ravnatelja Gradskog kazališta te poručio HDZ-ovoj vlasti da otvoreno priznaju kako nagrađuju svoje članove koji su pet godina "trošili pete" za stranku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI