Trbušne plesačice: ¨Kad prvi puta dođu na trening, budu oduševljene. Dolaze bez predrasuda¨

Ines Jandroković
(FOTO: Lidija Galić)

29.03.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 21917

Prije nešto više od tri mjeseca u Požegi je s radom počela plesna skupina Didem. Riječ je o sekciji Plesnog studija Excite na kojoj se uvježbava trbušni ples.

- Uspjeli smo ove godine pokrenuti odsjek trbušnog plesa i trenutačno nas ima 20-ak. Okupljamo članice od 22 do 50 godina starosti. Moram reći da su Požežanke pokazale zaista veliku hrabrost. U ova tri mjeseca velik je napredak, vide se rezultati i to prije svega na samopouzdanju, koje je itekako važno, te spoznaji vlastitog tijela - kaže Ines Jandroković, voditeljica Plesnog studija Excite.








Školovala se u Zagrebu za plesačicu i plesnu koreografkinju i iako ima diplomu suvremene plesačice, ljubav ju je, kaže, odvela u drugom pravcu.

- Kad prvi puta polaznice dođu na trening, budu oduševljene. Još se nisam susrela s predrasudama. To je nešto novo i nešto što Požega do sada nije imala, za razliku od drugih gradova u Slavoniji. Nema nekih preduvjeta. Kilaža, za koju mnogi smatraju da je važna, nije presudna. Važno je znati vladati svojim tijelom i mišićnom masom. Treninzi su poprilično naporni jer morate poznavati svaki dio svog tijela da biste ga znali pokrenuti i kontrolirati. U svakom trenutku moramo znati što radimo bez gledanja u ogledalo. Ipak, napredak je vidljiv. Žene svih dobi i uzrasta, građe i kilaže su dobro došle - poručuje.
Požeške trbušne plesačice ovog će petka biti u Kavani Boba.
















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI