HDZ top – SDP flop

Darko Puljašić, Franjo Lucić, Alojz Tomašević
(FOTO: HDZ)

22.05.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 18466

Dobar dan, Požeštino,
Dobar dan, Požego,

Počinje nova era u županiji, prijatelj i neprijatelj HDZ-a mora priznati da je ovo fulminantna pobjeda HDZ-a, a na kraju i demokracije.

Na predavanju kandidatura u županiji, prije nekoliko tjedana, Franjo Lucić nam je dao intervju i izjavu kako očekuje u županiji, a i u svim gradovima apsolutnu pobjedu , ja sam osobno, blago rečeno, bio malo skeptičan, ali kako se sinoć pokazalo, stari političar (stari ne mislim negativno, nego s iskustvom) je pokazao da ima sve u malom prstu.






Naravno, moramo priznati da je ne samo Franjo Lucić za ovo zaslužan, nego cijeli teren i stranka, odnosno svi članovi i dužnosnici koji su unatoč unutrašnjim problemima opet pokazali da su u svemu složni i da je taj HDZ stvarno zajednica u pravom smislu riječi.

Mislim da e nakon ovoga biti gotovo nemoguće u narednim godinama srušiti bilo koga od gradonačelnika i načelnika ove županije, ali se sad s ovim otvaraju druga pitanja  unutar HDZ-a. Ne bi li županija s ovakvim rezultatom zaslužila veći broj svojih pripadnika u izvršnoj vlasti u Zagrebu, je l` nije opravdano da, kad se pogledaju rezultati drugih županija u Slavoniji ili gradova, Požeština čak ima pravo na najmanje dva ministra i nekoliko zamjenika u izvršnoj Vladi.




Stvarno požeški HDZ može biti ponosan na ovakve rezultate i dignute glave u Zagrebu zatražiti da se najjača  HDZ županija reflektira u Zagrebu, zapravo, postoji mali problem u svemu. Požega i Požeština je još malo udaljena od moje rodne općine i kad HDZ to postigne, onda su stvarno na konju ( Cista Provo i Cista Velika = 100% HDZ , ako ne vjerujete, slobodno provjerite na DIP-u).




Posebno moramo ovdje istaknuti Lipik i Vinka Kasanu sa 75,55 % glasova za gradonačelnika, ovo stvarno nije palo s neba, iza toga stoji uredan, primjeran i veliki rad, uz ovaj rezultat je povezana i nada da Kasana u svome radu ovako nastavi i ako Bog da, u narednim godinama ispuni svoju viziju za taj kraj na dobrobit svih stanovnika.

Kutjevo - Josip Budimir ( 77,85%)  i Pakrac - Anamarija Blažević (62,48% ) su zasluženo, bez sumnje da će biti, tako pokazali rezultate dobrog rada čak bi se moglo reći kutjevačko čudo. (PS: Nemoj se ljutiti, Josipe!




Josipu Budimiru u Kutjevu je malo falilo da bude najbolji po osobnom rezultatu da tu nije bio Vlado Boban sa 79,86 % u Velikoj, mislim da je Boban možda najomiljeniji načelnik, što je poznato, ali čak ovo nije ni on očekivao, ako nastavi ovako s radom, imat će kao u Cisti za nekoliko godina 100% , to mislim najozbiljnije i čak zasluženo.

Pleternica je untica jake snage, NL Hrvoja Galić uspjela je u prvom krugu riješiti i gradonačelnicu i vijeće što osigurava za taj kraj kontinuitet, dokazani i provjereni uspjeh u radu, Antonija Jozić je doista puno napravila za ovaj grad.

Na telefonski upit Franjo Lucić nam je rekao kao je jako iznenađen ovim rezultatom u Pleternici, a u županiji je po njegovom očekivan rezultat, na naš upit zašto je u Pleternici iznenađen rekao je: "Po tome da se u Pletenici definitivno najviše ulagalo i stvaralo, te da za izabir kandidata, nije bilo bolje ponude od Antonije Jozić jer jedino ona ima ta iskustva i jedino ona može za Pleternicu napraviti što nitko ne može. Antonija ima iskustva i poznanstva u Zagrebu da definitivno može samo ona najbolje za Pleternicu doprinijeti, ne zato što je ona vrijedna i što se u svakom trenutku 100 % zalaže za svoj grad, nego i zbog toga što je toliko napravila i pokrenula, a puno tih projekata je vezano za baš njezin osobni trud i nitko to ne bi mogao zamijeniti."



(Foto: Iz arhive)

Dalje Lucić izjavljuje:  "Pleternica i naši sugrađani će uvidjeti u naredne 4 godine da Antonija Jozić zna i može najbolje napraviti za naš grad, a ja očekujem kada sva pusta obećanja se pretvore u dim prošlosti i ljudi vide što je dosad napravljeno i što smo još u stanju napraviti za dobrobit, će na idućim izborima Pleternica imati preko 80 % ."



(Foto: Iz arhive)

Na upit o stanju SDP-a Grada Požege, Pleternice i županije, Lucić kaže:  "Žalosno što jedna narodna stranka kao SDP podliježe osobnom interesu samo jedne osobe, ne želim u trenutku slave se negativno osvrtati na njihov rezultat, ali konstatiram da je narod naše županije konačno prepoznao koje zlo je taj Ronko i vjerovali ili ne, mi bi bili 10 godina dalje danas u razvoju da on nije s lažima i svojim osobnim egom puno stvari blokirao, podronjavao, kočio i tako dalje. Ovi izbori sad su rezultata i naplaćen račun samo jedne osobe, a ne stranke  i to je Zdravko RONKO, za očekivati je da će i dalje naredni godina pokušavati lagati i manipulirati ali mu to neće uspjeti."



(Foto: Iz arhive)

Na kraju se Franjo Lucić zahvalio svim biračima, a posebno svojim stranačkim kolegama na izvrsnom radu na terenu i poručio da se svi i dalje zalažu za našu županiju i nastave s ovakvim radom na dobrobit naših građana.

Požega - Darko Puljašić nam je izjavio sljedeće: "Hvala svim biračima i onima koji nisu za mene glasali , neka znaju da ću biti uvijek gradonačelnik svih Požežana i da ću sve od sebe davati da ovo dano povjerenje pretvorim u bolji život za nas sve.

Posebno se želim zahvaliti svim mojim stranačkim kolegama na podršci i radu za naš zajednički HDZ. Svjestan sam truda i rada koji je uložen ne samo od mene nego od nas svih, a znam da to nije samo za dobro HDZ-a nego sav taj rad i trud je uložen zbog volje da našim sugrađanima bude bolje.

U drugi krug idem dignute glave i vjerujem čak i na pobjedu u drugom krugu s preko 80 % , jer narod je prepoznao moje iskrene namjere za borbu za bolji život nas svih. Svjestan sam da preda mnom stoje veliki zadaci koji zahtijevaju odgovoran i pametan pristup tim problemima. Tko me zna, zna da sam u Domu zdravlja odradio ogroman posao i stavio tu instituciju na dobre noge, znam da to nije grad ali sam uvjeren da ću taj uspjeh, iako će biti teško , prenijeti u grad i da će se građani za četiri godine sjetiti ovi riječi, i da ću za četiri godine imati rezultat kao moje kolege u Lipika , Kutjevu i ostalim gradovima i općinama.

Na kraju želim svim svojim stranačkim kolegama čestitati na ovako fenomenalnom uspjehu i radujem se  dobroj suradnji s mojim kolegama."




Na kraju, još jedan naš kratak komentar na situaciji u SDP-a. Da se ovdje ne bi stvorila neka neispravna slika, mi smatramo da u demokraciji moraju postojati najmanje dvije stranke koje sebe između kontroliraju i nadziru. SDP Požeško-slavonske županije je prestao postojati nakon izjave Zdravka Ronka: "Pa nema osim mene nikakvog drugog kandidata za gradonačelnika".

Osobno sam nakon toga istupio iz stranke, smatrajući i smatram da je takvo razmišljanje početak kraja, čovjek je izgubio kompas.

Kako bilo da bilo, siguran sam na novi pokušaj Ronka i tima u bitki za fotelje bit će u godini 2021. na narednim izborima, sretno im bilo.

Još na kraju, iako nije naša županiji, ali ipak ne toliko  daleko , želim poželjeti kandidatu za gradonačelnika HDZ-a u Đakovu, Martinu Mandariću, puno sreće u drugom krugu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI